nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

L'oposició titlla el batle de «dèbil» i acovardit per les retallades al ple

El batle se'n defensa dient que suposarà una major celeritat i eficàcia

«L'era d'Antoni Serra és la de l'assessorisme, de l'obscurantisme, de la manca de consens i la fi de la transparència», afirmà el portaveu dels Independents per sa Pobla, Joan Comes (IxsP) per denunciar la retallda de competències del ple en la junta de govern. Així, l'edil Lluís Socies (PSOE) continuà: «És un atemptat democràtic, que té la connivència d'alguns funcionaris i dels assessors».

L'oposició criticà que els reconeixements extrajudicials no hagin de passar pel ple i que els acords per nomenar fills il·lustres siguin una competència de la junta de govern. La contractació del personal i l'adjudicació d'obres per més de 6 milions d'euros tampoc no hauran de menester aprovació plenària.

El PSOE ja ha anunciat que interposarà un recurs contenciós administratiu contra aquesta delegació, mentre que el PSM i els Independents per sa Pobla estudien acudir també als tribunals.

L'oposició desacredità Serra dient que «és un batle dèbil, que ha tingut influències estranyes als interessos de l'Ajuntament», segons Socies. Joan Fiol (PSM) qualificà la proposta de delegar competències del ple de «bunyol tècnic, perquè no s'adapta a la legalitat». L'edil d'UM, Joana Alomar, afirmà: «El ple ha de tenir sobirania popular i l'oposició ha de tenir feina de fiscalitzar la tasca de l'equip de govern».

El batle de sa Pobla, Antoni Serra (PP), assenyalà que té un informe de secretaria i intervenció que avala la proposta i afegí que la intenció és dotar d'una major «celeritat» i «eficàcia» l'Ajuntament de sa Pobla i «no volem matar les regles democràtiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris