nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

La ciutat recupera la memòria històrica i farà Amer fill il·lustre

El ple de la Sala aprovà incoar l'expedient del batle republicà


«Aquesta institució que un dia va ser presidida per Antoni Amer, fa més de 68 anys, finalment, fa avui la primera passa per girar pàgina, per llevar-se la mordassa, per fer justícia, per recuperar la memòria del poble que ha fingit durant tots aquesta anys estar desmemoriat, possiblement per vergonya». Sota aquesta afirmació, la portaveu del PSM, Margalida Capó, introduí un ple si més no històric, en el qual la unanimitat de tots els partits de l'Ajuntament féu possible aprovar la incoació de l'expedient per a la proclamació del darrer batle republicà assassinat com a fill il·lustre de Manacor.

A la sessió plenària hi foren presents destacats membres del PSM, com el seu secretari general, Biel Vicenç; Antoni Alorda i Maria Antònia Vadell. En aprovar la incoació de l'expedient, que el batle Antoni Pastor avançà al primer punt de l'ordre del dia, un gran aplaudiment sonà entre el nombrós públic concentrat a la Sala.

Tots els partits destacaren que amb el nomenament del batle Amer com a fill il·lustre es recupera la memòria històrica de Manacor. El portaveu del PP, Jaume Darder, reconegué la seva satisfacció en ser el ponent de l'expedient i lloà la preocuparció del batle republicà envers els «més desfavorits». El portaveu del grup majoritari a l'oposició, Miquel Riera també expressà la satisfacció del seu grup pel «clima de consens que de vegades, ha estat difícil de mantenir, però que ara és un punt de partida».

La regidora Júlia Roman, en nom de l'agrupació socialista, va dir que la proclamació del batle Garanya és «una primera passa per la recuperació de la nostra memòria i per la conciliació de la democràcia». AIPC va admetre que «és l'inici per tal de parlar del passat i recuperar així la memòria històrica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris