algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Rodríguez rebutja que els policies locals balears treballin en seguretat ciutadana

El conseller d'Interior respon a la posada en marxa del pla contra la delinqüència

72514

José María Rodríguez féu ahir unes declaracions en què també criticà el delegat del Govern.

T.B./P.M. Palma.
El conseller José María Rodríguez es nega que els policies locals de les Balears assumeixin competències en matèria de seguretat ciutadana, en al·lusió directa a la notícia publicada en aquestes pàgines sobre la posada en marxa per part del Ministerior de l'Interior del nou pla contra la delinqüència.

El conseller d'Interior féu ahir aquestes declaracions als passadissos del Parlament, en al·lusió directa al nou pla. Rodríguez assenyalà que «diversos mitjans de comunicació reflecteixen el projecte del Ministeri de l'Interior per emprendre un pla contra la violència, que passa per traslladar a la Policia Local els problemes que competeixen a la Policia Nacional i Guàrdia Civil, en concret la Policia de Proximitat, Policia Judicial i violència de gènere».

«Resulta descoratjador -afegí- que en un any de govern socialista, quan deien que disposaven d'un pla amb solucions màgiques per acabar amb la delinqüència, acaben ara traslladant a la Policia Local els problemes com a resultat de la seva incompetència, per afrontar els temes que depenen directament del Govern central», explicà el conseller.

Rodríguez va continuar manifestant que els policies locals «tenen unes funcions molt específiques i una font de finançament a la qual es deuen. No és de rebut, conseqüentment, que se'ls vulgui assignar tasques que són pròpies d'altres cossos». El conseller afegí que «les coses serien ben diferents si el Govern socialista hagués fet l'esforç econòmic i formatiu de dotació d'infraestructures i materials que està realitzant el Govern en matèria de seguretat ciutadana. De fet, en un any i mig hem format més de 500 nous agents que en breu estaran a disposició dels municipis, una iniciativa que es realitza dins del nostre compromís de més seguretat i menys imposts».

El conseller es referí al delegat del Govern, Ramon Socías, a qui criticà que «faci rodes de premsa per a la incorporació d'alumnes en pràctiques com si fossin policies nacionals, i sí que hauria d'aconseguir que les Balears no sigui la comunitat d'Espanya amb l'índex de criminalitat més alt» conclogué.

D'altra banda, els sindicats SPPME, USO, STEI i CSI-CSIF, han signat una nota en la qual es vessen crítiques contra el conseller Rodríguez. La nota assenyala: «Mitjançant la present comunicam el nostre més ferm rebuig al projecte de Llei que pròximament es debatrà al Parlament sobre la reforma de la Llei de Coordinació de la Policia Local de Balears».

Els sindicats asseguren que aquest extrem es deu «a la inexistent negociació de les condicions de treball que afecten els integrants de dit col·lectiu. El Govern balear del PP, concretament el seu conseller d'Interior, el senyor Rodríguez, ha obviat l'obligació legal, moral i democràtica, de crear l'àmbit adequat de negociació per tractar l'articulat que afecta les condicions de treball de la Policia Local». «Aquests sindicats, que representen més del 80% dels membres de la Policia Local de Balears, prendran mesures legals en el moment que la llei sigui aprovada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris