algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El PP evita que el Consell rebutgi l'increment d'imposts del Govern

Populars i socialistes s'acusen de ser els responsables de l'augment

El PP va impedir ahir al Consell que prosperassin dues mocions presentades per l'esquerra en què es rebutjava l'augment de la pressió fiscal del Govern. La primera, proposada per EU-EV, criticava l'increment de l'impost d'Actes Jurídics Documentats, en vigor des de l'1 de gener; i la segona, del PSIB, la possible aplicació del tram autonòmic de l'impost d'hidrocarburs, prevista en el pla de sanejament del Govern.

Mentre que UM -soci del PP- s'abstingué, populars i socialistes s'acusaren mútuament de provocar aquest augment de la pressió fiscal. El PP recalcà que el Govern central socialista «imposa» a Balears l'augment d'imposts en lloc de millorar el finançament. El PSIB, en canvi, recordà que fou el PP qui dissenyà com un «èxit» l'actual sistema, recalcà que el PSOE el vol millorar, i advertí que el Govern no està «legitimat» per demanar més recursos quan practica una política econòmica «suïcida», basada en «despeses innecessàries» i en «capricis» com «PP3», referint-se a IB3.

El socialista Antoni Alemany fins i tot va arribar a demanar la dimissió del president Matas per «no saber governar sense apujar els imposts». Per contra, el popular Fernando Rubio insistí a acusar els socialistes de ser els «absoluts responsables» d'un futur increment de l'impost de les benzines, per «imposar» aquest augment i per no dotar la Comunitat de recursos per finançar la sanitat.

Abans de rebutjar la moció socialista, el PP proposà introduir una esmena en la qual es condicionava el rebuig a l'impost de les benzines a una major «sensibilitat» de Madrid per pal·liar el dèficit del finançament. El PSIB no ho acceptà. I pel que fa a l'altra moció, presentada per EU-EV en contra de l'augment de l'impost d'Actes Jurídics Documentats, tots els grups excepte el PP coincidiren amb Marilena Tugores (EU-EV) a criticar que la mesura dificulta encara més l'accés a l'habitatge. El PP ho negà i explicà l'increment de l'impost en un 100% com una «redistribució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris