nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El PP demana a ZP 'criteris clars' per abordar la reforma estatutària

Els presidents autonòmics «populars» es reuniren ahir amb Rajoy

Els presidents autonòmics del PP, entre els quals es trobava Jaume Matas, ratificaren ahir l'acord adoptat el setembre passat a San Millán de la Cogolla pel qual exigeiexen al Govern central «transparència i criteris clars i objectius» per abordar les reformes dels estatuts d'autonomia i de la Constitució espanyola.

També reclamaren que per aprovar qualsevol canvi que afecti el model d'Estat sigui necessari el consens entre els dos grans partits, tant als parlaments autonòmics com al Congrés.

Així ho expressà el líder del PP, Mariano Rajoy, en una declaració llegida després de la reunió amb els caps dels executius regionals que estan en mans dels «populars».

El conclave expressà «inquietud i preocupació» per la manca de criteri de Madrid en matèria de reformes territorials.

Durant la trobada, instaren Rodríguez Zapatero a garantir «la unitat i la sobirania d'Espanya» i la igualtat i la solidaritat entre totes les comunitats.

D'altra banda, el PP vol que es torni a convocar la Conferència de Presidents Autonòmics i que aquesta vegada inclogui un ordre del dia pactat i i es reguli el seu funcionament per evitar que sigui amb objectius «publicitaris».

En la reunió s'hi abordà també el finançament de la sanitat, un assumpte respecte del qual asseguraren que no acceptaran «cap tracte discriminatori» entre territoris i exigiren que l'acord s'aconsegueixi per unanimitat.

«No es pot abordar aquest tema en una reunió de presidents que dura el que dura i sense possibilitat d'entrar en detalls tècnics», afirmà Rajoy. A més, considerà que «el tema sanitari és urgent i se n'ha de tractar a nivell tècnic, encara que després es pugui ratificar en una trobada de presidents».

Així mateix, els populars reiteraren a l'Estat que, «en compliment del Pacte Antiterrorista, realitzi tots els esforços possibles» perquè el Partit Comunista de les Terres Basques -PCTB- no es pugui presentar a les eleccions autonòmiques basques, que han de ser el pròxim 17 d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris