algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Melià no forçarà els professors a formar part dels tribunals de català

El director general només comptarà amb els que s'hi ofereixin


El director general de Política Lingüística, Miquel Melià, i el principal sindicat de l'ensenyament, l'STEI-i, informaren ahir que els professors de català dels instituts no seran obligats a formar part dels tribunals de les proves que es duran a terme aquest mes de juny.

Ahir començà el període d'inscripció per als exàmens de català d'adults corresponents al mes esmentat. En aquesta convocatòria, que serà la segona després d'haver-se suprimit la Junta Avaluadora de Català -JAC-, els professors no hauran de ser, de manera forçosa, membres dels tribunals encarregats d'organitzar i de corregir els diferents exercicis.

Tot i això, Melià recordà que la legislació permet a la Direcció General de Política Lingüística «disposar dels funcionaris de l'Administració» perquè siguin part del conjunt d'examinadors.

En qualsevol cas, el mateix director general assegurà que «hem decidit disposar dels caps de servei i dels assessors lingüístics, com també dels professors que s'ofereixin de manera voluntària per integrar-se en aquests tribunals».

D'altra banda, segons recordà el sindicat, «des del primer moment l'STEI-i afirmà que no es podia obligar els funcionaris al servei de l'Administració del Govern de les Illes Balears a formar part dels tribunals, però la Direcció General de Política Lingüística volgué continuar endavant amb aquesta idea, per la qual cosa l'STEI-i impugnà el Decret 80/2004 de 10 de setembre i difongué els fulls de discrepància, amb l'ajuda dels serveis jurídics del sindicat, per a tots els col·lectius».

Així mateix, la central de treballadors de l'ensenyament destaca «l'actitud ferma i clara dels professionals de la llengua catalana de no voler col·laborar amb el Govern fins que aquest no faci una autèntica política lingüística a favor de l'ús social de la llengua pròpia de Mallorca, que és la llengua catalana».

De la mateixa manera, l'STEI-i assegura que «les persones que defensen la llengua catalana i podrien formar part d'aquests tribunals se'n mantenen al marge perquè exigeixen a l'Executiu una rectificació en temes de política lingüística. Aquests professionals també demanen al Govern que no s'apliquin les mesures anunciades en temes de normalització del català, ja que suposarien un endarreriment de l'ús de la llengua catalana».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris