algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El PSIB vol modificar la Llei perquè les parelles homosexuals adoptin

Es volen equiparar els drets de les parelles estables als dels matrimonis

E. DOMÈNECHPalma.
El grup socialista presentarà demà al Parlament una proposició per modificar la Llei de parelles estables, amb l'addició d'un article que permeti a aquestes unions adoptar infants en igualtat de drets i deures que els matrimonis civils. Això permetria a les parelles homosexuals l'adopció de manera conjunta.

Aina Rado, diputada socialista, explicà l'objectiu doble d'aquesta proposta. D'una banda, eliminar la discriminació de la població homosexual en aquest camp i de l'altra, augmentar el nivell de protecció jurídica dels menors adoptats.

La diputada assenyalà que en aquests moments la Llei permet l'adopció unipersonal, de manera que «no podem tancar els ulls a la realitat: avui dia hi ha parelles homosexuals en què un dels membres ha adoptat un infant i, per això, s'ha d'assegurar la cobertura legal en aquests casos».

Rado recordà que la meitat de la societat espanyola, un 54%, es mostra a favor de l'acollida a càrrec de parelles homosexuals. En el cas de les dones, el percentatge arriba fins al 60%. Quant a la població jove, d'entre 16 ze i 25 anys, són tres de cada quatre els que hi estan d'acord.

Estats com la Gran Bretanya, Holanda i Suècia tenen una legislació que permet l'adopció. A Espanya són quatre les comunitats amb una llei específica: Euskadi, Navarra, Aragó i Catalunya.

Per la seva banda, el portaveu dels populars, Joan Huguet, manifestà ahir que l'actitud del PP no ha canviat i que demà votaran en contra. Huguet manté que fins que no existeixin informes segons els quals el menor no s'exposa a cap perjudici en ser adoptat per homosexuals, «és una possibilitat encara arriscada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris