nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Pescadors i peixaters reprenen el diàleg i crearan una comissió mixta

La Conselleria espera que «prest hi hagi fumata blanca» a la Llonja

Els col·lectius de pescadors i peixaters varen reprendre ahir horabaixa a la Direcció General de Pesca les negociacions per arribar a un acord.

A la reunió hi varen acudir el director general de Comerç, Francesc Tutzó; el director general de Pesca, Miquel Àngel Calviño; el president i el secretari del Gremi de Peixaters, Francesc Bauzá Giménez i Josep Capó; i el president i secretari de l'Organització de Productors MallorcaMar (OPMallorcaMar), Bernat Bonet i Antoni Garau Garau, respectivament.

Calviño va informar que la reunió «ha anat bé, no com la de la setmana passada que ja vàrem dir que s'havia acabat la negociació».

El director general va informar que «hi ha un parell de propostes i la reunió ha estat amigable, molt suau. Tothom ha estat molt correcte i esperam que no només hi hagi fumata blanca en el Vaticà, sinó també a la Conselleria».

Calviño va especificar que «és necessari arribar a una sèrie de punts per aconseguir una entesa» i que «s'ha de començar a fer feina a poc a poc. No és un problema que s'arreglarà d'avui per demà. Començarem a negociar diàriament per evitar que hi torni a haver ruptura. El que tenen clar ambdues parts és que han de constituir una comissió paritària que tira a tira acosti les posicions. Hem de començar de zero i ser clars i concisos».

Calviño assegura que hi haurà més reunions amb ambdós sectors alhora i per separat. «Si fa falta fer-ne una cada dia, la farem», va concloure.

Per la seva part, el Gremi de Peixaters va informar a OPMallorcamar que en l'assembla d'avui es votarà demanar als productors que permetin als distribuïdors conèixer les quantitats de les captures; que el comercial d'OPMallorcamar no compri en la subhasta per a la pròpia organització; que cessi la venda de peix al detall a la Llonja i que es redacti un nou reglament de subhastes.

Aturada pel gasoil
D'altra banda, la federació estatal de Confraries de Pescadors va anunciar ahir que el sector ha rebutjat la proposta que feia la direcció de fer una aturada de la flota el proper divendres per denunciar l'elevat cost del gasoil.

El vot emès per les confraries de Balears ha estat contrari a la mobilització, igual que ho han fet Astúries, Galícia, Canàries, i Catalunya.

Per contra, les confraries d'Andalusia, Múrcia i el País Valencià s'hi han mostrat favorables.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris