nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El bus Transolidari recull més de 66 tones de material reutilitzable

Un total de 19 persones a l'atur han participat en aquest projecte

Un total de 19 persones desocupades que es troben en situació d'exclusió del mercat laboral han participat durant nou mesos en el projecte del bus Transolidari, de caire social, laboral i solidari, que ha arreplegat més de 66 tones de material reutilitzable. Aquest pla ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Treball i Formació i de l'Ajuntament de Palma.

El bus Transolidari ha recorregut la ciutat de Palma per fomentar la solidaritat ciutadana, facilitant la recollida i distribució d'aliments i objectes per, després d'haver passat els pertinents controls de qualitat, ser distribuïts entre persones que ho necessitin.

L'objectiu d'aquest programa ha estat promocionar la consciència solidària, la sostenibilitat mediambiental i la participació ciutadana cap al consum responsable i la reutilització. Així, s'han recollit aliments de llarga durada, roba, calçat, ulleres de sol, material escolar, juguetes i petits objectes. En dades generals, un 81,13 per cent del material arreplegat ha estat roba, un 6,63 per cent juguetes i un 4,99 per cent calçat.

En resultats quantitatius, el bus ha realitzat fins a 46 aturades pels diferents barris de la ciutat. En aquestes parades s'han recollit 12.942 bosses de material que han resultat 66.345 quilograms de reutilitzables.

D'aquesta manera, per desenvolupar tot aquest projecte, les tasques duites a terme pel personal contractat han estat dirigides per una monitora. Els empleats han treballat amb la seva ajuda els riscos laborals, les habilitats socials, la sensibilització mediambinetal i la cooperació per al desenvolupament.

Val a dir que el personal contractat ha estat compost per persones de diverses nacionalitats. Per una banda, dels 19 empleats 14 han estat de nacionalitat espanyola i la resta dividits entre argentins, colombians, peruans, suecs, guineans i nigerians. Així, s'ha afavorit la interculturalitat i el respecte mutu entre persones amb risc d'exclusió social en un projecte solidari i de caire social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris