algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'expedició es posa en marxa: camí de Lukla

Els mallorquins comencen la seva aventura finalitzats tots els tràmits burocràtics a Kàtmandu

L'expedició mallorquina ja és a Lukla (2.200 m.), primera etapa del trekking de set dies que els durà fins al camp base, a 5.400 metres d'alçada.

Jopela, Oli i els dos «Tolos» (Quetglas i Calafat) ja han superat l'estrès d'aquests quatre primers dies a Kàtmandu. Les darreres compres de material, les negociacions amb els xerpes d'altura o les primeres discussions sobre l'estratègia d'atac del cim havien arribat a generar moments d'alta tensió. Ara són altres coses les que preocupen. Jopela continua preocupat pel seu mal d'esquena, que li ha acaba de revenir, i les conseqüències que pot tenir els pròxims dies.

Tolo Calafat pateix pels rigors de l'ascensió que començarà en deu dies, mentre que l'altre Tolo (Quetglas) -més centrat en la seva forma física- es comença a preparar ingerint hidrats de carbó a balquena en forma d'spaghetti.

Mentrestant, Oli intenta resoldre els problemes mecànics de la seva càmera fotogràfica: sembla que una formiga ('!) li ha provocat un curtcircuit que ha fet malbé l'obturador.

Tot i els diversos entrebancs que es travessen en el camí dels nostres expedicionaris, l'Everest és de cada vegada més a prop. Encara que encara no és visible la peculiar silueta de «la deessa de la Terra» (Sagarmatha en nepalès o Txomolugma en tibetà) -una piràmide de gel resplendent i roca fosca estriada-, a l'ambient ja es respira l'aire del Khumbu. Aquesta immensa vall de 1.100 metres quadrats que s'estén en el cor de l'Himàlaia constitueix un dels principals atractius per al turisme de muntanya del Nepal. Ella serà la nostra companya en el pròxims set dies de marxa fins al camp base.

Amb dir que has fet cim a l'Everest no n'hi ha prou. Algú acredidat ha de certificar que has estat a dalt de tot i que has tocat amb un dit en el cel. Aquesta persona és Miss Elizabeth Hawley, tota un institució al Nepal i per als milers d'alpinistes de tot el món que s'acosten al país del Yeti. Ella i només ella és capaç d'esbrinar si realment has estat allà on dius que has estat.

Des de 1963, Miss Hawley és l'encarregada de certificar qualsevol ascenció que es faci -en solitari o col·lectives- a qualsevol dels cims de la serralada de l'Himàlaia. «Normalment, confii en el que hem diuen, però de vegades detectes alguna contradicció que impedeix estendre la certificació», afirmà. I és que, tot i no haver escalat mai, a aquesta periodista americana no se li escapa res: parla amb els alpinistes, interroga els xerpes, contrasta informacions de les diferents expedicions.

Tanmateix, ella fa ben certa la dita que «s'agafa abans un mentider que un coix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris