muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

L'Associació pels drets dels animals denuncia l'estat en què es troben uns cavalls de lloguer

Adda diu que en el ranxo de Cala Mesquida els equins «estan fermats amb cadenes curtes»

L'Associació en defensa dels Drets dels Animals (Adda) ha denunciat, davant l'Ajuntament de Capdepera i la Policia Local, l'«estat deplorable» i la «miserable situació» en què es troben uns cavalls ubicats al ranxo de Cala Mesquida destinat al lloguer dels animals per a activitats turístiques.

Des de l'Associació, Maria Sansó va explicar que «uns turistes alemanys ens varen fer arribar les seves queixes sobre com es tractaven aquests animals. Hi anàrem i comprovàrem que els tenien en molt males condicions, fermats amb una cadena molt curta. Els cavalls ni tan sols es podien moure ni aixecar».

Ahir al matí, la Policia Local de Capdepera va desplaçar-se fins al ranxo per comprovar els termes de la denúncia. La regidora de Sanitat de l'Ajuntament, Maria Bel Vives, indicà que «la Policia ha parlat amb el propietari i aquest ha explicat que es tracta d'uns poltres joves procedents de l'Albufera d'Alcúdia i que són salvatges. Segons el propietari, el fet de tenir-los fermats no els perjudica i l'objectiu és ensinistrar-los. De totes maneres s'ha compromès a fer una tanca abans de dijous i deixar els animals en llibertat».

La regidora afegí que «ens hem posat en contacte amb Adda i hem acordat esperar fins dijous per veure si s'ha respectat el compromís».

Per la seva banda, el propietari del ranxo comentava que «fa 40 anys que em dedic a aquest negoci i mai no he tingut cap tipus de problema. Vaig comprar un grup de poltres de vuit mesos procedents d'Alcúdia. Són molt esquius i salvatges; aquests animals no neixen ensenyats i necessiten un temps per ésser ensinistrats. Jo convid a qualsevol veterinari que véngui i faci unes anàlisis, veurà que ben cuidats i alimentats que estan».

Així mateix afegí que «el fet que estiguin lligats amb una cadena curta no els perjudica en absolut. Jo estic amb la protectora, amb la defensa d'animals, però en aquests casos s'ha d'esperar un temps i a poc a poc anar aconseguint que estiguin ben domats perquè després puguin circular amb tota llibertat i sense cap tipus de temor que puguin provocar algun dany. A mi em preocupa molt que tinguem una desgràcia com podria ser que un nin vengués, tocàs el cavall i aquest, en ser salvatge, li pegàs una coça forta. Els he amollat la cadena i ara tenen més perill que abans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris