bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El batle denuncia que la farmàcia no ven els genèrics prescrits pel metge

La consellera visità la localitat i es comprometé a estudiar el cas

ELENA BALLESTERO.Llubí.
El batle de Llubí, Tomàs Campaner -PP-, ha demanat ajuda a la consellera de Salut, Aina Castillo, perquè intercedeixi davant l'apotecari de Llubí que despatxa els medicaments genèrics prescrits pel metge. Des de principi d'any, els veïns del poble denuncien que el farmacèutic substitueix els fàrmacs genèrics receptats pels facultatius per altres de característiques semblants però que pertanyen a un laboratori concret.

Així, el batle denuncià els fets davant la Direcció General de Farmàcia el 10 de març passat i ahir, aprofitant la visita de Castillo a Llubí, li demanà la intervenció personal per trobar una solució.

«Només tenim una apotecaria i succeeix que molta gent, si vol cap producte genèric que li hagin receptat, l'ha d'anar a cercar a altres pobles i són moltes les persones grans afectades que no disposen de cotxe -afirmà Campaner-. No és bo que cada dia s'incrementi el malestar».

Per la seva banda, la consellera de Salut, Aina Castillo, es comprometé a estudiar el problema a través de la Direcció General de Farmàcia i recordà que «des del Govern balear volem potenciar la política de medicaments genèrics».

«Sé que segons on existeix una comunicació directa entre els metges i els apotecaris per si és necessari trobar alternatives per a cap medicament que en aquell moment no sigui a la farmàcia», subratllà Castillo. En tot cas, volgué tranquil·litzar els llubiners i afirmà que «estic convençuda que l'opció triada per aquest professional és tan bona com un altre medicament, però en la mesura d'allò possible ha de facilitar el fàrmac prescrit pel metge».

En aquest sentit, el batle explicà que «sense menysprear l'apotecari en teoria ha de ser així, però que el seu medicament sigui tan bo com el genèric és un tema de confiança personal que el veí té amb el seu metge i es converteix en un problema si es fa per costum».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris