muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El CNP posa en marxa a les Balears el nou pla contra la delinqüència

Hi haurà més policies al carrer i es reforçarà el servei nocturn

La Direcció General de la Policia ha posat en marxa un pla, que s'implantarà de manera progressiva a tot l'Estat, en el qual es marquen les línies estratègiques d'actuació del Cos en matèria de seguretat.

Des de la Direcció Superior de les Balears, estan treballant des de fa setmanes per a la materialització dels nous criteris. En l'àmbit general es produirà la desaparació de la Policia de Proximitat, s'assegurarà una major presència d'agents en hores nocturnes i s'establirà una nova filosofia de col·laboració amb les policies locals.

Aquest diari disposa d'una còpia de les noves directrius de la Direcció General de la Policia, que es detallen en 65 folis. Des de la Direcció de Palma, han elaborat un pla concret a desenvolupar a les Balears, que ja s'ha remès a Madrid, i en el cas que s'aprovi es posarà en marxa tot d'una.

El pla per a l'Arxipèlag es podria haver iniciat amb Eduardo Pérez Extremera i veurà la seva implantació definitiva amb el nou cap superior, Elicio Amez. En qualsevol cas ja s'han registrat novetats, com són la creació d'una Brigada d'Homicidis i Desapareguts. Així mateix, han començat accions policíaques en zones concretes de Palma per a un major reforç de la prevenció de delictes.

Organització
A tall d'introducció, els responsables d'àmbit estatal del CNP assenyalen que, després de dur a terme una anàlisi de l'actual estructura orgànica de la DGP, «el diagnòstic reflecteix inconvenients importants d'organització. És notòria l'existència d'un dèficit significatiu a l'àrea d'investigació; i una complexitat i una diversitat excessives en el camp de la seguretat ciutadana, amb una acusada pèrdua de presència».

S'aposta «amb decisió per la investigació policíaca i, paral·lelament, es pretén aprofundir en la col·laboració de la Policia Local amb el CNP». Les línies estratègiques es recullen en set apartats: lluita contra el terrorisme; contra la delinqüència organitzada; la immigració il·legal; la innnovació en la documentació dels espanyols; impuls de les tècniques d'investigació especialitzada; millora de la seguretat ciutadana i protecció de col·lectius de risc; i impuls i millora de la col·laboració amb seguretat privada. Els criteris orientadors especifiquen que la reestructuració afecta l'àrea de seguretat ciutadana, que experimenta una transformació important, amb dos desplegaments d'Unitats de Seguretat Ciutadana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris