muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Balears se situa per sota de la Península en taxa d'atur

Tot i això la desocupació del mes passat descendí un 6'67 per cent respecte del febrer

M.QUES/EFE.Palma.
La taxa interanual d'atur a Balears es reduí fins a un 3'29 per cent, fet que representa 1.121 inscrits menys que el mes de març de l'any passat, molt per sota de comunitats com Madrid, Cantàbria o Andalusia. Aquesta xifra representa que a Balears hi ha un total de 32.952 persones aturades, segons el Ministeri de Treball.

No obstant això, el mes passat hi ha haver un descens de 3.290 persones aturades, quant a allò que fa referència al mes anterior, fet que representa un 6'76 per cent, la baixada més important de tot l'Estat al costat de la de Navarra.

Basant-nos en aquestes dades, el mes passat, segons el Ministeri de Treball, en el conjunt de l'Estat l'atur va baixar 33.217 persones. Amb aquesta xifra, el nombre total de persones desocupades arriba a 1.684.164.

CCOO denuncia que encara que aquest descens és remarcable, «és més baix que a la resta del conjunt de l'Estat, on la taxa interanual és d'un 3'41 per cent». A més, asseguren que la disminució de l'atur registrada el mes de març és «molt estacional i conseqüència de la Setmana Santa».

Així mateix, denuncien que l'atur registrat continua afectant més les dones que no els homes, i consideren preocupant que el 19 per cent de l'atur es concentri en persones menors de 25 anys.

Per la seva part, el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manel Pelarda, coincidí que el descens de la desocupació s'ha produït a causa de l'avançament de les festes de Pasqua, encara que recordà que a les Illes es pateixen «greus problemes estructurals dins el model econòmic».

Pelarda destacà l'increment dels contractes indefinits, «que suposaren el març un 13'57 per cent del total dels firmats, mentre que la taxa en aquest tipus de contractació sol estar al voltant d'un 10 per cent».

El conseller de Treball, Cristòfol Huguet, es mostrà satisfet per l'evolució positiva de l'atur i destacà que aquesta «s'ha desenvolupat de manera molt similiar a totes les illes, encara que a Eivissa s'hagi pronunciat més l'estacionalitat perquè és on hi ha més empleats del sector turístic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris