algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Fins a 78 persones varen emprar l'any passat l'alberg de transeünts

El nombre d'usuaris ha patit un descens notable els dos darrers anys

Amb l'objectiu d'atendre la gent sense recursos econòmics o familiars, o d'acollir els qui es trobin en situacions d'emergència per esbucament o incendi per exemple, va néixer el 1996 l'alberg de transeünts de la Fundació Trobada de Manacor.

El centre, que ha duit a terme una important tasca social, ha registrat un descens considerable del nombre d'usuaris amb el pas dels anys. Si el 2000 s'hi acollí un total de 103 transeünts, el 2004 just foren 78. Aquestes són les dades que es reflecteixen en la memòria anual presentada per la Fundació Trobada.

El major percentatge d'usuaris de les instal·lacions són homes d'entre 36 i 41 anys. Les prestacions efectuades són d'assessorament i informació, i també de promoció social i laboral a través de derivacions cap a altres serveis i una acollida nocturna de les 20.00 hores a les 7.00 hores del matí. Així, s'hi ofereix sopar, berenar, dutxa, bugaderia i serveis de correspondència. A més, l'edifici dóna aixopluc temporal a gent en situació problemàtica, de risc o d'exclusió social. Així mateix, el centre disposa d'una treballadora familiar, a part de voluntaris.

Dels 78 que s'acolliren al servei l'any passat, 13 eren de les Balears, 40 procedien de la Península, 6 de països de la Unió Europea, 2 de l'Amèrica del Sud i 17 de l'Àfrica.

La Fundació Trobada té com a objectiu principal «fomentar qualsevol iniciativa dirigida a ajudar i a promoure socialment la persona humana, com també la defensa dels seus drets i, d'altra banda, satisfer les necessitats concretes tant físiques com morals, individuals i col·lectives, en qüestió de menjar, vestit i casa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris