nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Milers de veïns desafien el mal temps i pugen fins a Gràcia en romeria a venerar la Mare de Déu

En el decurs de la tradicional missa del pancaritat es recordà i reconegué la figura de Joan Pau II

J.M.SASTRE. Llucmajor.
No eren tants com en edicions anteriors però així i tot celebraren el pancaritat més animats que mai. Uns 2.000 veïns de Llucmajor i d'altres municipis de la comarca participaren en la «Pujada a Gràcia 2005», segons se podia llegir en les camisetes i capells fets per a l'ocasió.

La brusca persistent que des de bon matí caigué a les rodalies de Gràcia i l'amenaça constant d'un aiguat no impedí que els llucmajorers pujassin fins al santuari.

Encara que la majoria arribà a peu fins al santuari de Gràcia, val a dir que també foren molts els que pujaren amb cotxe.

A les onze del matí, començà la tradicional missa, que s'hagué de celebrar a l'interior del santuari a causa del mal temps, ja que en les edicions anteriors es feia a l'esplanada. En el començament de la celebració se recordà i destacà la figura del papa Joan Pau II. A la missa hi assistiren les autoritats municipals encapçalades pel batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, que va estar acompanyat per la consellera de Salut i Consum del Govern balear, Aina Castillo.

En el marc de la festivitat d'ahir, s'aprofità per inaugurar de forma oficial la rehabilitació del santuari i l'hostatgeria. El senzill acte consistí en el descobriment d'una placa commemorativa per part de les mateixes autoritats que, en els seus parlaments, destacaren la importància que té el santuari per a tots els veïns de Llucmajor.

Alguns assistents pogueren dinar d'una espectacular paella feta per a 1.200 persones que va ser feta en el marc incomparable de les faldes del penya-segat conegut com la roca Falconera. Altres peregrins, però s'estimaren més reposar força a base d'entrepans i coques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris