nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El Consell apujarà les tarifes del túnel de Sóller per sobre del 3%

Els turismes pagaran quatre euros però els residents només un

El ple del Consell de Mallorca aprovarà avui una pujada superior al 3% de les tarifes del túnel de Sóller. La proposta, que entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears, comportarà que els turismes passin de pagar 3,85 euros a 4 euros per trajecte. Els residents a la vall, en canvi, continuaran pagant un euro.

La revisió de tarifes, resultat de l'aplicació d'una fórmula que té en compte l'increment de l'IPC, afectarà tots els tipus de vehicles. Així, les motos passaran de pagar 1,55 euros a 1,60 euros de peatge; els camions i autocars passaran dels 6,05 euros actuals a 6,25 per viatge; i els vehicles pesants de dos eixos, de 6,90 euros a 7,10 euros.

En el cas de les tarifes especials per als residents a Sóller i a Fornalutx, els increments només afectaran els grans vehicles. Les motocicletes i els turismes continuaran abonant 0,40 euros i un euro, respectivament. En canvi, els camions i autocars, per un costat, i els vehicles pesants de dos eixos, per l'altre, veuran incrementat el peatge amb 0,5 euros, fins a arribar a 1,60 euros i 1,80 euros respectivament.

La revisió de tarifes d'aquest tram de carretera de peatge ja fou aprovada en comissió amb els vots a favor de PP i UM i les abstencions dels grups de l'esquerra.

Per altra banda, en el ple d'avui també es discutiran dues mocions en contra de l'augment de tributs per part del Govern. La primera proposta, presentada per Esquerra Unida-Els Verds, demana al Consell que rebutgi l'increment de l'impost d'actes jurídics documentats, que s'aplica des de l'1 de gener, i demani a l'Executiu autonòmic que es torni a la situació anterior.

L'altra iniciativa, registrada pels socialistes, insta el Govern que no apugi «sota cap concepte» el tram autonòmic de l'impost sobre la benzina «ni cap altre impost». Encara en l'àmbit fiscal es discutirà una tercera moció, aquesta del PSM, que reclama al Govern de l'Estat la transferència a la Comunitat d'una part dels ingressos recaptats a través de la casella «d'altres fins socials» de la declaració de renda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris