algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Diumenge de l'Àngel poc participatiu

Cort suspengué els actes oficials en senyal de dol per Joan Pau II

P.P./DdB.Palma.
El diumenge de l'Àngel que ahir se celebrà no va ser la multitudinària festa a la qual els ciutadans de Palma estan acostumats. Hi hagué menys participació que altres anys i la que fou la XXV edició de la cita es trobà una mica desanimada perquè l'Ajuntament de Palma decidí suspendre els actes en senyal de dol per la mort de Joan Pau II. A Cort, les banderes onejaven a mig pal.

Així, en un dia que amenaçava pluja, quedà anul·lada la tradicional pujada a peu a Bellver i la xocolatada; no hi hagué exhibició de cavalls; i no es pogué gaudir de la presència de la batlessa Catalina Cirer o de cap altre membre del seu consistori, tot i que a les 9.30 hores del matí s'havien donat cita a la plaça del consistori per iniciar l'ascensió a Bellver.

Tanmateix, l'esdeveniment, que reuneix anualment milers de ciutadans, es dugué a terme. La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, organitzadora de l'encontre, lamentava no haver rebut comunicació de la suspensió oficial de la cita, però s'ha de dir que la gent que hi acudí, gaudí amb un magnífic concert de xeremies al pati de Bellver, ballà a l'esplanada, participà en un torneig d'escacs i seguí la processó de l'Àngel, que anà acompanyada de comparsa, angelets rockers, camallargs, banda i seguici.

A migdia, després de cercar un lloc tranquil, els ciutadans s'acabaren les darreres panades i rubiols de Setmana Santa, com també les viandes que van preparar a la torrada que s'havia organitzat.

Castellers
L'horabaixa la festa continuà. Les colles dels Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant foren les encarregades de portar la diversió al pati d'armes de Bellver.

Ambdues formacions van oferir un magnífic espectacle en el qual van construir tres castells. El primer fou un tres de set; el segon un quatre de set, i el tercer, un quatre de set amb agulla. Tots foren descarregats amb èxit, fet que aconseguí arrencar els aplaudiments del públic que seguí l'actuació, que culminà amb la construcció d'un pilar de cinc per part dels Al·lots de Llevant i de dos pilars de cinc simultanis per part dels Castellers de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris