algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Gambes i calamars s'acaben en 40 minuts

Nombrosos compradors tornaren ahir a la llonja de Palma i es formaren coes al voltant de l'edifici

LL.L.Palma.
Gambes i calamars foren els productes més sol·licitats ahir a la llonja de Palma. Tant que s'exhauriren als 40 minuts d'obrir les portes, segons explicà a aquest diari el president de l'Organització de Productors MallorcaMar, Bernat Bonet.

Com ja va passar divendres horabaixa, nombrosos ciutadans s'acostaren al mercat de peix ahir dematí, aprofitant que era dissabte, i s'arribaren a formar coes que rodejaven l'edifici de la llonja. Majoritàriament els compradors cercaven gambes i calamars per preparar paelles i quan Bonet sortí al carrer per anunciar que s'havien exhaurit, molts optaren per partir.

Es calcula que aproximadament es vengué una tona de peix, tot i que les xifres definitives no es coneixeran fins dilluns dematí. Ahir just hi havia venda al públic durant el matí, entre les 9.30 i les 11.00. Però per donar servei a tots els assistents fou necessari ampliar una hora la venda.

Demà està previst que els peixaters denunciïn davant la Delegació del Govern la venda al públic que iniciaren a principis de setmana els pescadors a la llonja. El sector acusa els pescadors de comercialitzar el gènere de «manera il·legal» i posen l'èmfasi que «no compleixen les condicions sanitàries exigides». Això no obstant, la Conselleria de Salut assegura que la venda de peix al detall compleix la normativa sanitària.

En un altre context, els pescadors es reuniren ahir per coordinar les accions de protesta que es faran a les Balears en contra de la pujada dels preus del gasoil professional. El sector pesquer es queixa que no pot suportar l'increment de la benzina i participarà de les mobilitzacions que es realitzaran a tot l'Estat en demanda de millors condicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris