cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Cort aposta per formar persones amb problemes per trobar feina

El projecte Endavant II treballa aspectes de l'àmbit sociolaboral

L'Ajuntament de Palma, de la mà de l'Institut Municipal de Formació Ocupació i Feina (Imfof), ha apostat per donar una alternativa a les persones amb dificultats sociolaborals i amb problemes a l'hora d'accedir al mercat laboral normalitzat. Per això, el projecte Endavant II ha aconseguit assolir els objectius d'incorporar persones al mercat de treball que estaven en situació d'atur i, d'altra banda, fomentar el desenvolupament local del propi municipi.

Durant vuit mesos -el curs començà el passat 3 d'agost de 2003- s'ha contractat un total de trenta persones que han participat en el projecte Endavant. Sebastià Sansó, regidor responsable de l'àrea d'Ocupació, incidí en el fet que aquest projecte hagi servit per pal·liar la necessitat de persones pobres o amb pocs recursos humans i econòmics perquè tenguin cabuda laboral a plans d'inserció com aquest.

L'objectiu general ha estat crear un espai grupal, mitjançant una sèrie d'activitats formatives, on es treballaven aspectes personals que repercutiguessin directe i indirectament en les potencialitats i dèficits dels seus àmbits sociolaborals, formatius i educatius.

El grup de treball estava format per diferents perfils socioculturals i es pogué observar, sota la supervisió de les persones responsables del projecte, l'evolució de cadascun i l'actitud de saber escoltar amb paciència gent que tenia gran dificultat explicativa i d'expressió verbal, afavorint així el respecte i la confiança cap a tots.

En resum, Endavant II ha aconseguit la motivació, ubicació, definició, maduració i sortida laboral desitjada. Finalment, allò important és aconseguir la inserció laboral de cadascuna de les persones que han estat treballant en el projecte, i a la vegada, reforçar l'aprenentatge d'aquesta gent amb dificultat per demostrar les seves qualitats i coneixements que, pels seus motius personals i socials, la majoria d'ells no han pogut demostrar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris