nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Un equip de dermatòlegs de l'Hospital detecta un augment del càncer de pell

L'any 2004 des de la Fundació es diagnosticaren un total de 17 casos de pacients amb melanoma

91012

Els metges diuen que les tècniques han millorat i que es detecta en fases inicials.

C.V.


El nombre de casos nous del càncer de pell més maligne -el melanoma- detectats a la comarca del Llevant a través de l'Hospital de Manacor ha experimentat un augment preocupant. El melanoma és precisament el tipus de càncer que causa més mortalitat entre la població jove.

Un equip de dermatòlegs de l'Hospital de Manacor ha realitzat un estudi sobre la incidència del melanoma entre la població de la comarca de Llevant, el resultat del qual és aclaparador: cada any es detecten una vintena de nous casos d'aquesta patologia dermatològica greu. El cap de secció de Dermatologia de l'Hospital, Vicenç Rocamora, i els especialistes Àlex Llambrich i Maria Concepción Sánchez, són els responsables de l'estudi sobre el grau d'incidència del melanoma entre la població de la comarca del Llevant.

Els metges han arribat a les seves conclusions a través d'una mostra de 90 pacients que han passat per la seva consulta des de l'any 1999 fins al 2004. «Si l'any 99 es varen registrar nou casos de melanoma, el 2004 ja eren 17 casos», varen coincidir a explicar els especialistes Rocamora i Llambrich. Si aquestes dades es relativitzen amb nombre d'habitants, de l'estudi es desprèn que de tenir un total de set casos per cada 100.000 habitants, entre els anys 1999 i el 2000, s'ha passat a un total d'onze casos de melanoma per 100.000 habitants entre el 2003 i el 2004. «Aquesta és una incidència prou notable», manifestaren els dermatòlegs.

A pesar de l'increment de la incidència del melanoma, cal dir que aquest de cada cop «es diagnostica en fases més inicials i això permet un millor pronòstic de la malaltia», advertiren ambdós dermatòlegs. En els darrers anys, els melanomes es poden diagnosticar abans per la conscienciació ciutadana en consultar l'especialista, però també perquè «s'han millorat les tècniques diagnòstiques», explica el cap de Dermatologia. Rocamora va fer esment a la dermatoscòpia, una tècnica que, a través d'un aparell, «ens permet veure les estructures internes de les lesions pigmentades i fer-ne el seguiment digital».

Tot plegat, l'aparell de control digital permet «fer un diagnòstic de les lesions malignes i després decidir quines s'han d'extirpar», expliquen els especialistes. La tècnica també permet realitzar seguiments posteriors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris