nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El vandalisme i l'aigua de mar deixen el passeig marítim sense il·luminació

Només funcionen 16 dels 214 fanals que té el trajecte


Definitivament, al passeig marítim per a vianants que recorre el litoral de la Colònia de Sant Jordi no li vénen bé els hiverns. Si l'any passat les fortes pluges arrabassaren les passarel·les de fusta i provocaren inundacions en diferents habitatges, enguany els mesos de fred han deixat el trajecte sense il·luminació. Dels 214 fanals de balisament que té tot el trajecte del passeig, només en funcionen 16. És a dir, n'hi ha 198 espatllats, una xifra molt superior a la que hi havia el passat mes de juny, quan el passeig acumulava 80 fanals romputs.

Aquestes dades han estat facilitades pel vocal de la junta de districte de la Colònia de Sant Jordi i responsable de carrers, neteja, faroles i jardins, Miquel Roca, qui davant aquesta situació va visitar el lloc i prengué bona nota de tot. «De 214 fanals n'hi ha 8 que estan totalment romputs, 170 no s'encenen i tenen alguna cosa rompuda, i 20 que no sabem perquè no s'encenen», apuntà Roca.

Sobre les causes del mal funcionament de la il·luminació del passeig, Roca és clar: «El 80 per cent és a causa del vandalisme i la resta a causa de l'aigua de la mar. El salnitre fa molt de mal a aquests llums i els fon», comentà Roca, el qual digué que col·locar aquests fanals de balisament devora la mar va ser «una aberració».

Però el pitjor de la situació no és que ara hi hagi 198 fanals espatllats, ja que seran substituïts i arreglats per aquesta temporada turística. El més complicat és que no existeix una solució que garanteixi que d'aquí a un any els fanals no tornin estar espatllats. «El vandalisme el podem aturar amb més vigilància? Suposo que es pot reduir, però és complicat, i pel que fa a l'aigua de la mar, podem posar més silicona i intentar que no hi entri tanta aigua, però això no garanteix que no es fonguin», apuntà Roca, que té clar que la solució més adient era col·locar fanals elevats i no fanals de balisament.

Ara, la junta de districte de la Colònia de Sant Jordi ha encomanat a Alemanya recanvis dels fanals per arreglar la il·luminació del passeig. «Ens costarà 6.251'80 euros i això que la mà d'obra serà gratuïta, ja que ho farà el tècnic municipal», explicà el president de la junta, Joan Bauçà, que enraonà: «no podem pagar 6.000 euros cada any per arreglar aquests llums».

Cal recordar que el projecte inicial del passeig per a vianants incloïa fanals elevats que desapareixeren per consens entre la Sala i els integrants dels col·lectius contraris a aquest polèmic projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris