muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els caçadors demanen que la nova llei de caça no sigui massa elitista

La seva Associació hi ha presentat fins a trenta al·legacions


La falta de control urbanístic que hi ha a Mallorca és un dels punts que més preocupa els caçadors en la redacció de la nova llei de caça.

«La nova llei ens exigirà una zona de seguretat de cent metres respecte de zones habitades i no es concreta què s'entén per zona habitada. Mallorca és plena de casetes de camp i al pas que anam en deu anys no podrem caçar», explica la junta directiva de l'Associació de Societats de Caçadors de Mallorca, que aglutina trenta societats de caça i 4.250 socis.

Fins ara l'Associació de Societats de Caçadors ha presentat trenta al·legacions a l'esborrany de llei del Govern. Una d'elles es refereix al nombre d'hectàrees que ha de tenir un vedat de caça. «Hem demanat que es redueixin les 150 hectàrees que són necessàries per establir un vedat de caça, ja que ens semblen massa. Al País Valencià, per exemple, només se'n demanen 100». Per l'Associació de Caçadors, aquest i altres punts de la futura llei poden convertir la caça en un esport només apte per a persones amb un elevat poder adquisitiu. «L'esborrany que se'ns ha presentat dóna massa protagonisme a la caça competitiva o federativa, quan la majoria dels caçadors no estan federats. Volem que la caça tradicional i la competitiva tinguin el mateix pes en la nova llei», comenta la junta directiva.

L'esborrany de llei del Govern ha admès algunes de les al·legacions dels caçadors, com la de rebaixar l'edat d'inici a aquesta activitat fins als catorze anys. L'Executiu no ha modificat, en canvi, un punt amb el quals els caçadors volien que, a més de la caça, es regulassin altres activitats humanes d'aprofitament del medi natural, com pot ser el senderisme o la recol·lecció de bolets.

Fins ara la caça ha estat regulada per la llei dels anys setanta, una llei que els caçadors qualifiquen de bona. Tot i així, consideren que és un bon moment per canviar de llei i fer-ne una de més apropiada per a Mallorca. Els caçadors, però, demanen al Govern més temps per informar-se'n i que «no hi hagi presses a l'hora d'aprovar-la».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris