nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Audiències del pontífex amb illencs

En el transcurs de 25 anys, Joan Pau II ha rebut nombrosos ciutadans i polítics de Mallorca

En els seus 26 anys de servei a l'Església catòlica, Joan Pau II va rebre milers de fidels, molts dels quals foren mallorquins o ciutadans establerts a l'Illa que pogueren saludar personalment el pontífex. Gabriel Cañellas, expresident del Govern, visità en tres ocasions el papa. Dues d'aquestes amb motiu de les beatificacions dels mallorquins fra Juníper Serra i sor Francinaina, els anys 1988 i 1989 respectivament.

A més, Cañellas va coincidir també amb el pontífex en un viatge a Califòrnia amb una petita delegació mallorquina per visitar la tomba de fra Juníper Serra a Carmel. En el grup hi havia el desaparegut bisbe de Mallorca Teodor Úbeda, que va realitzar diverses visites ad limina al pontífex.

El 1985 i el 1988, el papa va rebre en audiència privada al Vaticà Fèlix Pons, llavors president del Congrés, i la seva esposa. La primera audiència durà quinze minuts. El 1988, Fèlix Pons va encapçalar la delegació oficial espanyola que va assistir a la cerimònia de beatificació de fra Juníper Serra.

Jaume Matas, actual president del Govern, també va poder saludar en diferents ocasions el papa. El 2001, Matas va presidir com a ministre de Medi Ambient la missió extraordinària del Govern espanyol a la cerimònia de beatificació dels 233 màrtirs espanyols, entre ells el jesuïta mallorquí Pere Gelabert Amer, el març de 2001. Així mateix, coincidint amb els seus 60 anys de sacerdoci, el canonge Bru Morey va ser rebut pel sant pare el 1999. «Era la segona vegada que era rebut en audiència privada pel papa. Aquesta vegada el vaig trobar molt esgotat, parlava poc», comentà Morey.

El papa va rebre en audiència multitudinària el grup de mallorquins que el novembre de 2004 viatjaren a Itàlia amb el Consell de Mallorca, amb motiu del 150è aniversari del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera. La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, va tenir una salutació personal amb besamà del papa. A Munar l'acompanyaren Dolça Mulet, vicepresidenta del Consell, i el director insular de Cultura, Guillem Ginard. Munar va assenyalar que «és un motiu d'orgull que la seva santitat sàpiga el que per nosaltres significa Costa i Llobera».

L'octubre de 2001 el pontífex va rebre el president del Grup Serra, Pere A. Serra, i el director del Mallorca Magazin, Wolfram Seifert, qui li va lliurar un exemplar del rotatiu. Joan Pau II es va interessar per una informació de portada, que explicava les noves obres de reforma projectades a la Seu. El pontífex també ha rebut, entre d'altres, el vicari de l'Opus Dei per a Balears, Pablo Cabellos Llorente.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris