nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Mallorca també acompanyà Joan Pau II

Centenars d'illencs demostraren el seu afecte al pontífex durant les cinc visites que realitzà a l'Estat

Durant el seu papat, Joan Pau II va viatjar en cinc ocasions a Espanya. Malgrat que en cap d'aquestes visites Mallorca ha estat lloc de parada, l'Illa ha estat sempre present en el cor d'aquests viatges, ja sigui en forma de delegació o de mera anècdota.

Motivats per una fe cega, centenars de creients mallorquins es van desplaçar en aquests últims anys fins a les ciutats on han tingut lloc les visites papals per poder veure de prop el fins ahir líder de l'Església cristiana. Madrid, Sevilla, Saragossa, València o Santiago de Compostel·la són algunes de les destinacions que molts ciutadans de l'Illa han visitat per gaudir de la proximitat del papa. Els anys 1982, 1984, 1989, 1993 i 2003 "dates de les cinc visites papals al nostre país" han estat decisius en la mentalitat cristiana dels illencs, que s'han desplaçat fins als llocs esmentats per presenciar les cerimònies ofertes pel papa.

Durant la seva última visita, el maig del 2003, onze sacerdots i més d'un centenar de joves de diferents grups, moviments i parròquies de Mallorca, així com un nombrós grup d'adults, van participar als actes que presidia Joan Pau II a Madrid i en què van ser canonitzats els beats Pedro Poveda, José María Rubio, Genoveva Torres, Àngela de la Cruz i María Maravillas de Jesús.

La trobada del sant pare amb els joves va tenir lloc a la base aèria de Quatro Vientos, on es va celebrar una vigília i on es va reunir prop d'un milió de persones de tots els punts d'Espanya. Igual de multitudinària va ser la cerimònia de canonització que el pontífex presidí al madrileny centre de Colom el diumenge 4 de maig. A més, els sacerdots de l'Illa van concelebrar amb el papa la missa de diumenge.

Però, quan més a prop estigué Joan Pau II de l'Illa va ser en una de les primeres visites que Wojtyla va realitzar a Espanya. Coincidint que l'avió en el qual viatjava el sant pare sobrevolava Mallorca, totes les esglésies de l'Illa, inclosa la Seu, van sintonitzar els seus rellotges i van tocar les campanes a l'uníson en el moment exacte en què l'aeronau passava per cel mallorquí a tall de salutació cordial i afectuosa al pontífex. El so de les campanes va sorprendre més d'un resident que desconeixia el motiu de tal renou.

Aquesta anècdota va unir d'una manera simbòlica la figura de Joan Pau II amb l'Illa. A més, d'aquesta emotiva salutació i de les expedicions mallorquines a la Península, Mallorca també ha tingut una relació directa amb Joan Pau II gràcies a la beatificació de personatges mallorquins com fra Juníper Serra, sor Francinaina i el pare Gelabert.

A les cerimònies de beatificació que van tenir lloc al Vaticà, també es van desplaçar un gran nombre de mallorquins en representació de la societat cristiana mallorquina. Tots els que van poder veure de prop Joan Pau II durant els seu papat van destacar l'emoció i alegria que van sentir en veure'l combinat amb un sentiment de pau interior provocat per la magnitud religiosa del moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris