algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

N'Aloi repicà a mort 45 minuts

N'Aloi tocà a mort. La campana més solemne de la Seu anuncià oficialment ahir vespre a les parròquies de Mallorca la mort del sant pare. Es tracta d'una tradició, que es manté a moltes diòcesis i que, d'acord amb el protocol, se suma al repicament de les campanes de la basílica de Sant Pere del Vaticà.

Tot just el Bisbat s'assabentà de la mort del papa, na Bàrbara, l'octava campana de la Seu, anunciava que n'Aloi sonaria. Acte seguit començà a mourer's n'Aloi. Una campana de 4.623 quilos de pes, l'única que conserva el volteig manual i que precisa d'almenys cinc persones per fer-la sonar. Repicà devers tres quarts d'hora amb un petit interval perquè els operaris poguessin recuperar forces.

N'Aloi és una campana reservada per a grans esdeveniments, hi ha anys que just sona per l'assenyalada festa del Corpus. S'ha de destacar que els especialistes han qualificat el conjunt de campanes de la catedral de Mallorca com un dels més importants d'Europa.

Ahir, el seu so s'escoltà més greu que mai. Fins i tot més solemne que pel funeral del bisbe Teodor Úbeda. Els operaris que activaren el seu mecanisme foren cridats pel degà de la Seu, Joan Darder, i tot i tractar-se ja d'una hora avançada de la nit, hi anaren al moment.

Al repicament de les dues campanes acudiren al moment nombrosos fidels que se concentraren a les rodalies de la catedral per mostrar el seu sentiments i el condol per la mort del cap de l'Església. Alguns d'ells, portaven ciris que dipositaren a la creu que s'ubica vora les escales de la Seu. Eren moments trists i alguns dels presents, duits per l'emoció, no pogueren evitar que els caiguessin algunes llàgrimes de tristor. Aquestes imatges es repetiren a les parròquies d'arreu del món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris