algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Els beats mallorquins de Joan Pau II

S'inicià el procés de santedat de Juníper Serra, Francinaina, Pere Gelabert i Maria dels Àngels Ginard

«Fra Juníper Serra, model exemplar d'evangelitzador abnegat, és una glòria per a la gran família franciscana com també per a Mallorca (...) Que la filial devoció a la Mare de Déu, basada en l'espiritualitat franciscana pròpia d'aquest mallorquí universal, sigui força per incrementar la vida cristiana del poble fidel de l'illa que el va veure néixer». Amb aquestes paraules Joan Pau II tancava la referència que va dedicar a fra Juníper Serra després de l'acte de beatificació que va tenir lloc el 25 de setembre de 1988 a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Entre els assistents es trobaven el llavors president del Congrés, Fèlix Pons, i el president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Gabriel Cañellas.

Tres quartes parts de l'homilia pronunciada pel papa va ser en anglès, menys el darrer paràgraf, que pronuncià en mallorquí. L'acte de beatificació culminava amb la pregària de l'Angelus. En aquell mateix moment, totes les campanes de Mallorca repicaven en honor del seu nou beat.

Es tractava del primer mallorquí beatificat pel sant pare durant el seu pontificat; el seguirien sor Francinaina, el 1989, i el jesuïta Pere Gelabert, el 2001. Les tres cerimònies foren seguides amb entusiasme per milers de pelegrins desplaçats a Roma de totes les Balears.

L'1 d'octubre del 1989 el president Cañellas arribava acompanyat d'una àmplia comitiva al Vaticà per presenciar la cerimònia de beatificació de Francinaina Cirer. Igual que amb fra Juníper Serra, totes les campanes de Mallorca van repicar a l'uníson.

D'altra banda, el llavors ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, presidí la cerimònia de beatificació dels 233 màrtirs espanyols, entre ells el jesuïta manacorí Pere Gelabert Amer, l'11 de març del 2001.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris