muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Jesús Murgui, que presidirà avui una missa a la catedral, destaca l'entrega del pontífex

La celebració litúrgica tindrà lloc a les 12.00 hores

96098

Murgui durant l'homilia a l'Encarnació de Palma.

«Davant la notícia de la mort de sa santedat Joan Pau II manifest el meu profund dolor per tan gran pèrdua en unió dels catòlics i homes i dones de bona voluntat de tot el món que estan expressant aquests mateixos sentiments». Amb aquestes paraules reaccionava anit el bisbe, Jesús Murgui, poc després de conèixer el traspàs del pontífex. Avui, a les 12.00 hores, presidirà una missa a la Seu, en què es pregarà pel papa en aquest moment de dolor.

En un breu comunicat Murgui destacà que «a més, com a cristià renov la meva fe en la vida eterna amb Déu, a la que avui ha estat cridat el papa, després d'una vida exemplar d'entrega i amor a Jesucrist i a la humanitat sencera». «Convid tothom "conclou el comunicat" a resar per l'etern descans i a agrair a Déu el do que ha estat per a l'Església l'ensanyança i el testimoni de Joan Pau II».

El Bisbat encara no ha decidit quan se celebrarà el funeral oficial pel pontífex a Mallorca, però sembla que serà després que es realitzin les solemnes exèquies del Vaticà. També està previst que avui repiquin les campanes. Hores abans de la mort del papa, Jesús Murgui impartia el sagrament de la confirmació a deu joves a la Parròquia de l'Encarnació de Palma. Ho feia amb el semblant emocionat. Durant l'homilia se referia al papa i feia una crida als catòlics perquè se sentisin conhortats «pel gran regal d'haver pogut gaudir de Joan Pau II durant 26 anys de pontificat».

El bisbe tingué paraules de record tant pel seu lideratge polític en la caiguda del Comunisme, com per la seva gestió com a vicari de Déu a la terra. «Ha estat una sort immensa per a l'Església haver tingut una personalitat tan compromesa, amb tant de valor, de decisió i de veritat», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris