nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

L'Ajuntament aprova pel 2005 uns pressupostos marcats pel deute

Els comptes del 2005 preveuen el projecte d'embelliment del centre antic

En un ple marcat per la crispació, l'Ajuntament de Muro aprovà els pressuposts per al 2005, que pugen fins a 11.624.821 euros, una quantitat gairebé un vint per cent superior a la de l'any 2004.

L'endeutament, provocat per les obres d'embelliment del centre antic, centrà les crítiques de l'oposició. «Amb aquests comptes Muro s'endeutarà durant 17 anys. L'any 2005 es tancarà amb un deute de 3.170.518 euros i la situació empitjorà de cara al futur, ja que es fa un préstec que es començarà a pagar el pròxim equip de Govern», criticà el regidor del PSOE Pere Amengual.

Tant el batle, Miquel Ramis, com el regidor del PP Onofre Plomer explicaren que «l'obra d'embelliment del centre antic té una subvenció del Govern assegurada i si la fem és perquè és necessària i per no deixar perdre la subvenció. L'oposició està gelosa que nosaltres puguem fer coses».

El regidor del PSM, Pau Mateu, es va abstenir i va dir que s'estava magnificant el tema del deute amb un projecte que millorarà la qualitat de vida dels murers. Unió Mallorquina, per la seva banda, va suggerir que el projecte s'hauria d'executar en més anys, evitant així l'elevat endeutament que comprometrà la Sala.

Els comptes del 2005 preveuen tres partides destinades al pagament de les obres d'embelliment del centre antic. Per una banda una partida destinada a la renovació del clavegueram del nucli antic, que puja a 1.123.210 euros, una altra destinada a la renovació de xarxes d'aigua del nucli antic, que puja fins a 818.785 euros i finalment una aportació al consorci Mirall-Muro per rehabilitar el nucli antic, amb un total de 1.073.952 euros. Una quantitat que sumada suposa aproximadament un 26 per cent del pressupost. El projecte d'embelliment del centre antic de Muro compta amb una subvenció del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca per a la millora del clavegueram i des de l'Ajuntament s'espera també una subvenció del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris