nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Una 'Ruta de la Vergonya' recordarà els represaliats republicans el 16 d'abril

Recorrerà punts claus de la Guerra Civil i de la repressió franquista


Els polèmics monuments franquistes de Porto Cristo, el cementeri vell i el de Son Coletes, l'antiga presó de Manacor (actuals jutjats), la mateixa platja del Port o la Punta de n'Amer, a la platja de Sa Coma, esdevindran, entre d'altres, alguns dels punts clau que recorrerà la 'Ruta de la Vergonya' a Manacor, impulsada per un grup de manacorins, el proper dia setze d'abril, en memòria dels republicans que moriren assassinats.

Aquesta 'Ruta de la Vergonya' per diferents indrets de Manacor, que foren claus durant la Guerra Civil i la repressió franquista, pretén recuperar la memòria històrica dels republicans morts. En aquest sentit, «a cada fita es llegirà una història del que va succeir a l'indret i també s'hi col·locarà un text breu recordant el succés», ha explicat un dels organitzadors de l'acte, Antoni Riera. L'acte també podria comptar amb testimonis directes dels esdeveniments. De fet, els impulsors ja s'han posat en contacte amb aquest conjunt de testimonis.

La 'Ruta de la Vergonya' durarà tot el matí de dia setze. La comitiva partirà a peu de l'Ajuntament, lloc on precisament es va proclamar la República. Després caminaran fins els jutjats, on hi romangueren els presos republicans abans dels afusellaments.

Amb la visita a Son Coletes, es conclourà la ruta que discorrerà per la ciutat. Després, la comitiva viatjarà en autobús fins a Porto Cristo i finalment, es traslladarà fins a Sa Coma, on es produí el desembarcament dels «rojos». Després retornaran a Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris