algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El jutge resol a favor de Gesa i no obliga a soterrar el cablatge elèctric

La Sala recorrerà la sentència «que no té en compte les NS»

M.PUIGRÒS.Capdepera.
El Jutjat Contenciós número 2 de Palma ha admès la sentència del contenciós interposada per l'empresa elèctrica Gesa contra un acord de la junta de govern de l'Ajuntament de Capdepera en què es denegà la llicència d'obra per una línia aèria d'alta tensió entre el municipi d'Artà i l'esmentada localitat.

El sentiment majoritari al Consistori gabellí, un cop es va conèixer la sentència, fou de «sorpresa» en paraules del batle, Joan Ferrer. «Sorpresa perquè aquesta sentència trepitja l'autonomia de cada Ajuntament a decidir. Sorpresa perquè en cap moment el Pla Director Sectorial d'Energia diu que el cablatge elèctric ha de ser aeri, sinó que les línies elèctriques poden ser soterrades, però no és una obligació».

Malgrat tot, l'Ajuntament de Capdepera compta ara fins el proper dia 13 d'abril per tal de recórrer aquesta sentència. El batle Ferrer assenyalà que encara s'està estudiant la possibilitat emperò tot pareix indicar que així es farà. S'ha de recordar que el conflicte entre l'empresa elèctrica i la Sala de Capdepera s'inicià l'any 2002 en què el Govern balear concedí una autorització per tal de construir una subestació a Capdepera.

Les Normes Subsidiàries (NS) de l'Ajuntament obligaven i obliguen al soterrament de les línies elèctriques i Gesa no volgué assumir el cost que aquest fet suposava, al·legant a més que no estava obligada per la normativa i que aquest fet suposaria un greuge comparatiu en relació a altres municipis.

Així per tant, des del mes d'octubre de l'any 2003 i com a mesura de pressió, l'empresa Gesa va decidir que no concedia cap alta en el municipi fins que no s'arribàs a una solució en aquest conflicte en base al fet que no hi havia potència suficient per a cap abonat més. El batle de la localitat assenyalà que «admetre aquesta sentència és l'equivalent al fet que els ajuntaments quedem en no res, com si les nostres Normes Subsidiàries no fossin importants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris