algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els perits afirmen que Sebastià Pol no pateix cap tipus de desviació sexual

Els forenses es mostren ambigus sobre la conveniència d'aplicar-li la castració química

66532

Sebastià Pol, a la sortida de la sala on es féu una videoconferència amb policies.

A.S.

La compareixença dels perits forenses fou el moment més esperat de la segona jornada del judici contra Sebastià Pol Bauzà, acusat de 14 delictes sexuals, comesos entre 2000 i 2003. Els perits indicaren en primer lloc que no constataren cap tipus de desviació sexual en l'acusat. «El fet que senti predilecció per dones més majors o més joves, fins i tot nines, no implica una desviació sexual», comentà un d'ells.

També coincidiren a assenyalar que l'acusat «és plenament conscient dels seus actes i sap distingir entre el bé i el mal», encara que la psicòloga que realitzà el seguiment de l'acusat entre 2000 i 2003 indicà que Pol Bauzà pateix un problema evident de limitada intel·ligència i capacitat cognitiva, a més d'una nul·la capacitat laboral».

L'advocat de Pol, Juan Carlos Rebassa, volgué saber si la castració química seria un mètode efectiu per inhibir la conducta delictiva de l'acusat. Els perits es mostraren molt cauts a l'hora de pronunciar-se. Un d'ells indicà que «podria ser un tractament a intentar, encara que el seu resultat s'ho hauria de veure una vegada en marxa». Els doctors explicà que el tractament sol·licitat per l'advocat, àmpliament utilitzat en altres països, podria ser efectiu encara que podria també produir-li importants efectes secundaris.

El tractament de castració química consisteix a subministrar antiandrègens a l'acusat, fet que inhibeix el nivell de producció de testosterona, l'hormona que controla el desig sexual masculí. A més de disminuir el seu desig sexual, la medicació implicaria la feminització dels seus trets i un augment important a la tensió sanguínia que podrien forçar-li a abandonar la teràpia, segons van indicar els doctors.

Al judici també declarà l'inspector de policia encarregat de coordinar l'operació policíaca que va acabar amb la detenció de Pol. L'agent va comentar que la detenció es produí gràcies a la telefonada del director de la presó de Herrera de la Mancha, qui veié publicat un retrat robot de Pol a la premsa i començà a sospitar que es podria tractar del mateix pres que havia estat ingressat al seu centre penitenciari durant 8 anys, quan fou condemnat el 1990 per 26 delictes similars més.

La Policia detingué finalment Pol el 2003. El coordinador assenyalà que l'acusat mai no reconegué haver comès agressions sexuals sinó simples abusos, «ja que sabia que els abusos estan menys penats que les agressions». El judici continuarà dijous que ve a les 10.00 hores, i s'espera que en el torn de darrera paraula Sebastià Pol sol·liciti la castració química.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris