algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Narbona presenta al Govern el pla per garantir el pas a la costa balear

Afecta la piscina de Pedro J. i unes noranta edificacions més

EFE/B.P.Madrid/Palma.
La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, presentà ahir al Consell de Ministres la revisió de les concessions d'ús del domini públic que es troben caducades o en condicions irregulars, en especial a les Illes Balears.

L'objectiu de l'informe és la preservació i restauració del litoral així com la potenciació de l'ús públic del domini marítimo-terrestre.

Així, com va avançar Diari de Balears el passat mes de gener, Medi Ambient ha iniciat els tràmits perquè un equip de tècnics en topografia que determinin el nombre exacte i la localització de les finques de Mallorca que incompleixen la Llei de Costes, que, segons les primeres estimacions serien unes noranta. Aquesta mesura és la conseqüència de la denúncia presentada pel dirigent del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, contra la piscina de Costa dels Pins que usufructua Pedro J. Ramírez.

A més de la zona de Son Servera, el pla preveu actuacions al litoral de Calvià i de Formentor. En una primera fase es delimitarà la topografia dels terrenys i de les edificacions on s'estaria incomplint la Llei de Costes, que exigeix una franja de pas de sis metres, condició que, segons la demanda presentada per Sastre, no compleix la piscina del periodista madrileny.

Segons assenyalà ahir la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, es tracta de controlar les actuacions dels darrers anys «que han anat més enllà del que és raonable» des del punt de vista urbanístic. L'estudi tècnic que es du a terme a les Illes Balears comprovarà l'estat de conservació dels embarcadors, terrasses, piscines o altres construccions situades a la costa en virtut de les concessions atorgades abans i després de la Llei de 1998.

Algunes d'aquestes construccions, assenyalen fonts del Ministeri, «són d'ús exclusiu dels particulars, que gaudeixen dels privilegis en un domini públic». La demanda de Jaume Sastre que ha donat lloc a aquestes actuacions, es troba en aquests moments en el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que ha exigit a l'administració el lliurament de l'expedient de la concessió de la piscina d'ús públic i gratuït que «gestionen», en nom de la concessionària, Pedro J. Ramírez i la seva companya Agatha Ruiz de la Prada.

La cadena Ser informà fa una setmana que Pedro J. Ramírez pretén ara la reconversió de la concessió en una d'ús privat. El director d'El Mundo al·lega motius de seguretat. No obstant això, fonts de Delegació del Govern asseguren que el periodista no ha demanat mai protecció addicional quan ve de vacances al seu xalet de Costa del Pins, ubicat parcialment en domini públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris