algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Sindicat illenc d'Estudiants es mobilitzarà contra la llei educativa

El Govern insisteix en la necessitat de dotar econòmicament la norma

El Sindicat d'Estudiants de les Illes Balears prepara mobilitzacions contra l'avantprojecte de la llei orgànica d'educació (LOE). Així ho va confirmar ahir a aquest diari la seva coordinadora, Isabel Busquets. La central d'estudiants, de fet, està organitzant aquests dies reunions entre els seus militants i comitès.

Busquets va informar, igualment, que «ens coordinarem amb els altres sindicats d'estudiants de la Península» i va avançar que la setmana que ve «esperam poder concretar quin tipus de mobilitzacions durem a terme i les dates en les quals ho farem». La coordinadora del Sindicat d'Estudiants va explicar que entre les reclamacions del col·lectiu hi ha la de tenir una educació gratuïta a nivell universitari i dotar als alumnes «d'un professorat adequat, que no estigui estressat ni tengui problemes laborals».

Per la seva part, el portaveu de l'Executiu balear, Joan Flaquer, aprofità la roda de premsa del Consell de Govern per reiterar la necessitat que el Ministeri d'Educació doti econòmicament la LOE. En aquest sentit, advertí que «una reforma que preveu incrementar la despesa per alumne ha de compensar financerament les comunitats autònomes», que són les que finalment han de gestionar la normativa.

Flaquer va recordar el «dèficit històric» de les Illes en matèria educativa. Pel que fa a l'advertència que va fer ahir el PP balear sobre la «fragmentació de la idea d'Espanya» que pot suposar la LOE, Flaquer es mostrà prudent. «Som conscients que a cada autonomia tenim la nostra història i les nostres pròpies peculiaritats que ens fan diferents de la resta, i això s'ha de reflectir en els currículums educatius de les diferents etapes de l'ensenyament. Però està clar que també som part d'un marc general que és l'Estat espanyol. Estic segur que el conseller d'Educació, Francesc Fiol, respectarà el marc, però tenim dubtes que altres comunitats, on governen partits amb diferent sensibilitat a la nostra, també ho respectin», sentencià el portaveu del Consolat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris