nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El Govern obre la inscripció a la prova de català sense els resultats de gener

Això forçarà els examinands a apuntar-se a un nivell que potser tenen ja aprovat

El Govern obrirà el pròxim dilluns el nou període d'inscripció a les proves de català per a adults, sense haver publicat encara tots els resultats de les proves del passat mes de gener. De fet, la Direcció General de Política Lingüística informà ahir a Diari de Balears que els resultats de les proves del nivell C (intermitjà) no es publicaran fins el proper 29 d'abril, tres mesos després de la celebració dels examens.

Mentrestant, la mateixa àrea del Govern, dirigida per Miquel Melià i Caules, obrirà dilluns el període d'inscripció per a les proves de català del pròxim mes de juny. Aquest període acabarà el 15 d'abril. Aquesta situació obligarà els ciutadans que es varen examinar del certificat C i que vulguin continuar intentant obtenir aquest nivell, a inscriure-s'hi de nou, baldament existeixi la possibilitat d'haver aprovat el gener.

Des del Tribunal del Nivell C, el seu president, Miquel Àngel Lladó, va informar que «en aquest cas, l'administració preveu un procediment molt senzill, que és tornar les taxes als ciutadans que s'hagin inscrit a les proves sense conèixer si les havien aprovat el mes de gener». Lladó va assenyalar que aquesta possibilitat havia estat consultada als serveis jurídics del Govern.

Igualment, el president del tribunal C va justificar l'ajornament de la publicació dels resultats de les proves de català perquè «trobàvem que no era possible publicar-los el dia 1 d'abril davant les nombroses proves que havia que corregir».

A més, s'ha de tenir en compte el nivell qualitatiu dels examens del certificat C, que segons els filòlegs necessiten d'una correcció molt més acurada que el nivell B (que és l'altre al qual hi ha un gran nombre de gent presentada). Tanmateix, el problema rau també en la falta de col·laboradors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris