algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Hisenda preveu fer les primeres devolucions de renda durant l'abril

Se'n beneficiaran tots aquells que confirmin els esborranys de l'IRPF

L'Agència Tributària preveu començar més prest que mai, a mitjans d'abril, les devolucions de tots els esborranys de renda confirmats. Ho faran uns quinze dies abans que en el 2004 i prèviament a l'inici del termini de presentació de declaracions el dos de maig.

L'esborrany de l'IRPF és un servei que es posà en marxa l'any passat, pel qual hisenda realitza els càlculs corresponents i el contribuent només els ha de confirmar si són correctes o demanar les rectificacions necessàries. A Balears se n'han rebut de moment 138.805 sol·licituds, un nombre molt superior als 87.297 tramitats el 2004. En el conjunt de l'Estat són ja prop de vuit milions.

Aquesta convocatòria de renda compta amb altres novetats. L'administració tributària calcularà amb els esborranys l'opció més favorable pel contribuent. Per primera vegada també es podrà domiciliar el primer pagament de l'IRPF, si es fracciona en dos terminis o el pagament total, en el cas que no es franccioni. Hisenda farà el cobrament l'últim dia de campanya, el 30 de juny i el segon termini s'abonarà el 7 de novembre. A aquells que no puguin obtenir confirmació immediata, se'ls enviaran les dades fiscals.

Poden rebre l'esmentat esborrany els contribuents que tinguin rendiments per feina, per capitals mobiliaris amb retenció o ingrés a compte, lletres del tresor, rendes immobiliàries amb un màxim de dos immobles, guanys patrimonials o subvencions per adquisió d'habitatge. Les persones que no fessin la sol·licitud marcant la casella corresponent a la renda de l'any passat, ho podran fer per telèfon al 901 200 345, per internet (www.agenciatributaria.es), per SMS al 5025, a bancs i caixes o directament a la delegació d'hisenda. A partir d'avui i fins el 30 de juny, tots aquells amb resultats a retornar o els que siguin a ingressar si es domicilia el pagament ja els poden confirmar.

Raúl Burillo, delegat especial de l'Agència Tributària a les Illes, destacà que el millor servei pel ciutadà és aquell pel qual no necessiti desplaçament, ni fer cues. «La filosofia es posar tots els mitjans tècnics a l'abast del contribuent que li permetin fer la declaració de renda a casa seva, sense moure's. Així, la millor forma de fer-ho és enviar-l'hi pràcticament confeccionada». Burillo avançà que la campanya de renda es durà a terme amb una plantilla semblant o superior a l'any passat, per atendre la confecció presencial de declaracions tant a les seves oficines com a la plataforma d'Ifebal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris