algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Els escolars balears, els que menys cocaïna consumeixen de tot l'Estat

L'alcohol, cannabis i tabac són les tres drogues amb major consum

Els joves de les Balears són els que menys cocaïna consumeixen de tot l'Estat, segons l'Enquesta Escolar 2004, realitzada pel Ministeri de Sanitat. Aquests resultats foren presentats el passat 7 de març als consellers de Salut de totes les autonomies per la ministra de Sanitat, Elena Salgado, segons explicà ahir el coordinador autonòmic de Drogodependències, Bartomeu Jaume.

Jaume destacà que «Balears ha estat en el 2004 la comunitat espanyola amb un menor consum de cocaïna i lidera la baixada d'aquesta substància en tot l'Estat. La mitjana balear és de 2,2%, mentre que la mitjana de la resta de l'Estat és de 3,6%, fet que representa que Balears està 1,4% per sota de la mitjana estatal». Jaume apuntà que ara per ara «la prioritat de la Conselleria serà rebaixar el consum de les tres substàncies que més es consumeixen: alcohol, cannabis i tabac».

Els joves de Balears han augmentat el consum d'alcohol, ja que en el 2000, els joves que reconeixen haver consumit alcohol el darrer mes representaven el 56,6%, mentre que en el 2004 foren un 63,3%. Això suposa un increment d'un 6,7%, encara que estan un 0,7% per sota de la resta de l'Estat.

La segona substància que més consumeixen els joves escolars balears és el cannabis, encara que Jaume indicà que «durant el període 2000-2004 la tendència és descendent». Les xifres encara són importants ja que el 26,5% dels consultats afirmava que havia consumit cannabis el darrer mes.

El coordinador autonòmic de Drogodependències anuncià que «des de la Conselleria es vol iniciar una lluita concreta contra el consum d'aquesta substància, amb programes específics de prevenció, i no caurem en el conformisme, farem feina des de la conscienciació dels joves, explicant-los que el cannabis crea addicció i pot provocar greus seqüeles». La tercera substància que els joves admeten que consumeixen és el tabac, amb un 23%, que representa un important descens respecte al 2000, amb un 32,6%.

Per potenciar la lluita contra aquestes tres drogues s'esta fent feina per posar en marxa un programa de conscienciació en premsa, ràdio i televisió. Concretament, s'està avaluant el programa preventiu de la Fundació Privada Alcohol i Societat que s'implantaria conjuntament a Balears, Madrid, Pais Valencià i Galícia. Bartomeu Jaume es mostra partidari que «s'ha de donar molta informació, el missatge ha de ser més clar i correcte, perquè arribi a tots els col·lectius implicats en la lluita contra les drogues».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris