algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PP balear afirma que la reforma educativa «fragmenta la idea d'Espanya»

Assegura que els estudiants no tindran prou coneixements del conjunt de l'Estat

66786

Miquel Ramis, portaveu del PP balear, amb el portaveu adjunt, Fernando Rubio.

El Partit Popular de Balears té por que la nova llei orgànica de l'educació (LOE), l'avantprojecte de la qual s'acaba de presentar públicament, «disgregui el sentiment de nació espanyola».

En opinió del portaveu de l'organització, Miquel Ramis, la reforma educativa que impulsa el Govern de Rodríguez Zapatero intenta fragmentar la idea d'Espanya, «ja que atorga massa marge a les autonomies a l'hora de decidir sobre els continguts de les diferents etapes de l'ensenyament». Segons Ramis, aquesta circumstància «pot influir negativament en els coneixements» que tindran els alumnes de la història i geografia «comunes».

«Ens fa por que un nin de Galícia conegui perfectament les característiques del riu Miño, però en canvi sàpiga el mateix de les Illes Balears que d'Irlanda» exemplificà el dirigent popular. En aquest sentit, el PP adverteix que la LOE, detallada dimecres passat per la Ministra d'Educació, Maria Jesús San Segundo, pot fomentar un ample coneixement de la pròpia comunitat autonòma en detriment de la informació sobre el conjunt de l'Estat espanyol.

Quan se li va demanar sobre la contradicció que suposa defensar aquests posicionaments i, al mateix temps, reclamar -tal i com fa el conseller Fiol- més capacitat de gestió per a la CAIB, Miquel Ramis apel·là a la «necessitat que tothom tengui uns mínims coneixements sobre Espanya» independentment del territori on visqui. Però aquest no és l'unic motiu pel qual el PP de les Illes rebutja l'avantprojece de llei. Per començar, lamenten que «Madrid hagi intentat imposar una norma tant important com aquesta... sense tenir en compte el parer de les distintes autonomies».

A més, els «populars» consideren negatiu el fet que els alumnes puguin passar al curs següent, tot i que hagin suspès quatre assignatures. En aquest punt Ramis manifestà que amb aquesta decisió «ZP s'ha carregat el valor de l'esforç personal».

El PP tampoc accepta que l'elecció dels directors dels centres no estigui en mans de l'administració, sinó dels pares, els alumnes o el personal no docent, que sempre poden tenir «motius subjectius per triar un o altre responsable del centre».

D'altra banda, la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, defensà l'avantprojecte de llei orgànica de l'educació del Govern de Rodríguez Zapatero i assegurà que «el seu contingut serà consensuat amb totes les comunitats autònomes». Respecte als temors del PP sobre la disgregació del sentiment nacional, lamentà que aquest partit «continuï apostant per un plantejament uniformista de l'Estat espanyol».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris