algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Deià reclamarà al Govern i al Consell les indemnitzacions de Llucalcari

Segons el batle, els propietaris dels quatre xalets donen suport a la Sala i exigiran responsabilitats

LL. GARCIA. Deià.
El batle de Deià, Jaume Crespí, ha assegurat que «dedicarà fins el darrer esforç» a aconseguir que siguin el Consell o el Govern balear els qui paguin les possibles indemnitzacions a les quals hauran de fer front la Sala en el cas dels quatre xalets de Llucalcari que el Tribunal Superem ha donat ordre d'enderrocar sense més dilació.

Poc després que el GOB donàs a conèixer la sentència, el batle afirmà que «l'acataria, com no podria ser d'altra manera», encara que ahir matisà que «tant me fa qui pagui les possibles indemnitzacions, ja sigui el Consell que actualment té la competència o el Govern o ambdues institucions: qui ha de pagar és qui va autoritzar en el seu moment a l'Ajuntament a donar la llicència. Sense aquesta autorització no s'hagués donada, com tampoc no es dóna actualment dins el sòl rústic del municipi».

Crespí ha afirmat que els propietaris dels xalets afectats ja s'han posat en contacte amb l'Ajuntament i que inicialment «li han expressat el seu suport i que demanaran responsabilitats a instàncies superiors», encara que entén que finalment aquestes puguin anar també contra l'Ajuntament «en defensa dels seus legítims interessos avalats per una llicència d'obra». Per la seva banda des de l'oposició municipal un portaveu de la formació DEIA ha qualificat de «gran injustícia que finalment les indemnitzacions les hagin de pagar els deianencs, tot recordant que fins ara «ja han pagat una fortuna en els recursos interposats per les cases de la vila».

Per DEIA, «si finalment ho assumeixen el Govern o el Consell de Mallorca també ho paguen, en definitiva, els contribuents i tot perquè algú autoritzà una llicència sense poder-ho fer». En aquest sentit, s'ha de dir que el batle ha informat també que ja ha ordenat que es calculi exactament el que l'Ajuntament de Deià ha gastat en els recursos interposats durant aquest llarg contenciós i afirma que no tindrà «cap inconvenient» a fer pública aquesta quantitat «perquè tots els recursos es varen posar per acord del Ple».

L'agrupació DEIA considera que «tot plegat és herència del PP i d'UM, únics partits implicats des de l'inici en aquest afer, tant a l'Ajuntament com a les altres institucions». La ratificació de la sentència dels xalets de Llucalcari ha caigut, en general, malament a Deià ja que molta gent creu que a la serra de Tramuntana hi ha milers d'il·legalitats impunes i que amb aquesta demolició ningú no hi surt guanyant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris