algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Cort cedirà tres solars al Govern per fer conselleries a canvi de 3 edificis

L'Executiu ha tancat un acord històric per intercanviar propietats


Ajuntament de Palma i Govern balear han arribat a un acord per intercanviar-se solars i edificis. Cort cedirà tres solars a l'Executiu perquè es construeixin les conselleries de Medi Ambient, Educació i Salut.

A canvi, l'Ajuntament de Palma es quedarà en propietat tres edificis que en l'actualitat pertanyen al Govern: el quarter d'Intendència, Can Serra i l'edifici Flex del carrer Aragó. L'acord serà ratificat en breu pel Consell de Govern després de molts mesos de negociacions secretes.

Gràcies a aquest pacte, el Govern podrà estalviar-se molts diners que ara destina al pagament de lloguers de seus. En concret, l'Ajuntament de Palma cedirà a l'Executiu insular un solar situat al costat de l'hospital Psiquiàtric, al carrer Jesús, on s'ubicarà la futura seu de la Conselleria de Salut. Així mateix, el consistori palmesà també cedirà al Consolat un altre solar situat al costat del Conservatori, on es preveu que es construirà la futura seu de la Conselleria d'Educació i Cultura.

Finalment, l'Ajuntament de Palma cedirà el solar on estava previst construir el recinte firal al Polígon de Llevant perquè allà s'edifiqui la seu de la Conselleria de Medi Ambient. En l'actualitat, aquest departament també es troba en un edifici pel qual es paga un lloguer.

A canvi de la cessió d'aquests tres solars, el Govern regalarà a Cort tres edificis. En concret, l'Executiu que dirigeix Jaume Matas cedirà a Cort l'edifici Flex, on inicialment estava previst que s'instal·làs la seu de la Conselleria d'Educació. En aquest edifici podria crear-se un viver de joves empresaris, encara que la decisió sobre el seu ús encara no està del tot tancada. A més d'això, el Govern cedirà a l'Ajuntament de Palma l'edifici de Can Serra, un immoble que es troba en ruïnes i que va ser adquirit amb fons de l'ecotaxa. L'acord entre les dues institucions no preveu, tanmateix, que el Govern pagui les obres de rehabilitació d'aquest històric edifici.

Precisament, les puntualitzacions sobre Can Serra van obligar el Govern a retirar l'acord de la reunió que se celebra aquest matí. Per la seva banda, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, no ha acceptat que Can Serra sigui la nova seu de la Fundació Illes Balears Sostenible.

Finalment, el Govern cedirà a l'Ajuntament de Palma l'antiga caserna d'Intendència, situada al carrer Socors. Aquest edifici es convertirà en un centre cultural de propietat municipal, encara que també se cediran algunes sales a la Federació de cases regionals.

El projecte de rehabilitació de l'antiga caserna d'Intendència ja ha estat aprovat, les obres han començat, i seran finançades íntegrament pel Govern. A més de la cessió d'aquests tres edificis, l'acord entre les dues administracions i que es farà públic en breu després de ser aprovat pel Govern preveu aprofitar l'antic projecte de la seu de Medi Ambient. L'Executiu tenia previst ubicar el departament que dirigeix Joan Font al Polígon de Llevant i un prestigiós arquitecte en va realitzar un projecte d'edificació. Cort ha demanat d'aprofitar aquest projecte per ubicar-hi la seva segona seu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris