algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els socialistes retreuen al PP que faci seguidisme d'ERC reclamant la gestió dels aeroports balears

Socias reclama «coherència» als populars i Armengol els acusa de ser «veletes» i practicar el «cinisme»

El canvi de posició del PP en política aeroportuària -ara demana la gestió quan abans apostava per la cogestió- va provocar ahir dures crítiques dels socialistes. Tant el delegat del Govern, Ramon Socias, com la portaveu del PSIB, Francina Armengol, van qüestionar ahir la «coherència» dels populars i els van retreure que facin seguidisme d'ERC, «un partit que, segons el PP, vol rompre la unitat d'Espanya».

El delegat recordà que, fins fa poc, el PP «posava el crit al cel» quan es proposava la cogestió dels aeroports i ara, després que ERC sol·licitàs que es traspassi la gestió de les pistes catalanes a la Generalitat, demana el mateix per a Balears. «En política la coherència és principal i dir el mateix tant quan estàs en un costat com a l'altre», apuntà Socias, qui atribuí el canvi de posició del PP al fet que «ja no governa a Madrid».

«Crida l'atenció que un partit -referint-se al PP- que sempre s'ha caracteritzat per defensar la unitat de l'Estat» demani la gestió dels aeroports o una agència tributària pròpia, assegurà el delegat, qui recordà que el PSIB sempre ha defensat la cogestió aeroportuària. La portaveu dels socialistes al Parlament, Francina Armengol, acusà el PP i el Govern d'actuar com a «veletes», sense cap rigor. «No són de fiar perquè canvien d'opinió en cada moment» i la seva proposta és d'«un cinisme total i absolut», afirmà. Armengol demanà al president Matas que no «copiï» ni «vagi darrere» dels republicans i que defensi el seu programa electoral i no el d'ERC, «un partit que, segons el PP, vol rompre la unitat d'Espanya».

Tot i que el grup popular ha presentat una proposta al Parlament per reclamar a Madrid que traspassi al Govern la gestió dels aeroports de les Illes, el portaveu del PP balear considerà ahir «gravíssim» que «el PSOE cedeixi la gestió dels aeroports catalans a ERC».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris