algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Cap a l'Everest

Els quatre expedicionaris illencs esperen assolir el cim de l'Everest la segona quinzena de maig

58252

Els alpinistes mallorquins i el periodista Joan Carles Palos ahir a l'aeroport.

Pedro Prieto.

Aeroport de Son Sant Joan de Palma. 5.30 hores del matí, punt de partida de l'expedició mallorquina que parteix cap a l'Himàlaia, per assolir el cim de la muntanya més alta de la Terra, l'Everest.

Tolo Calafat, Juan Antonio Olivieri «Oli», Tolo Quetglas i José María Àlvarez «Jopela», junt amb el nostre company Joan Carles Palos, foren acomiadats per familiars, amics, autoritats i representants de les entitats privades que donen suport a aquesta aventura. La ruta s'inicià amb un vol de Palma amb destinació a Madrid, per partir després cap a Bangkok, fent escala tècnica a Roma; finalment els alpinistes tenen previst arribar a la capital de Nepal, Kathmandú, a primeres hores d'avui horabaixa.

A aquesta ciutat romandran tres o quatre dies, ja que necessiten realitzar un parell de tràmits burocràtics, la contractació de quasi 50 xerpes que els ajudin a transportar el material i equipatges fins al campament base, i la compra d'oxigen. Després seguiran fins a Lukla en un vol interior per començar e trekking fins al campament base.

Jopela explicà que «la nostra intenció és coronar l'Everest sense emprar l'oxigen, però sempre s'ha d'anar preparat, perquè en aquesta altura totes les precaucions són poques». Olivieri assenyalà que «hem enviat uns 140 quilos de material i ara cada un de nosaltres en duim quasi 50 d'equipatge».

Tolo Calafat recordà la importancià de la col·laboració econòmica d'institucions i empreses ja que «tan sols els permisos que es necessiten per pujar a l'Everest costa 10.000 euros, cada xerpa cobra 3.000 euros, més els trasllats, material i el mejar».

Per la seva part, Tolo Quetglas, es mostrà molt il·lusionat amb el projecte i destacà que «el dos punts més complicats de l'expedició seran, junt amb l'aclimatació, la cascada de gel del glaciar de Khumbu i les condicions climatològiques adverses que hi sol haver a partir dels 7.900».

Joan Carles Palos, un dels més il·lusionats amb l'aventura que començava, ens mantendrà informats de tots els esdeveniments i per això «me'n duc un ordinador, mòdem i telèfon via satèl·lit amb els quals podré enviar les cròniques quasi cada dia i que també servirà per mantenir el contacte amb les famílies i amics durant aquests mesos».

Per la seva part, el director de Relacions Institucionals de CIM, Josep Lliteres, recordà que «seran els primers mallorquins que arribin al sostre del món, on esperam amb molta il·lusió veure la bandera de Mallorca que els varen lluirar, però el millor serà veure'ls a la tornada sans i estalvis». L'expedició espera fer cim el 25 de maig i la tornada a Mallorca està prevista pel 10 de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris