nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El projecte de recollida pneumàtica ha costat 5 milions més del previst

En principi, el pressupost inicial d'instal·lació era de 18 milions

La instal·lació del servei de recollida pneumàtica al centre històric de Palma ha costat 5 milions d'euros més del previst, quan el pressupost inicial per a l'obra estava estipulat en uns 18 milions.

 

Així ho donà a conèixer ahir la presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, en el transcurs de la sessió plenària duta a terme ahir a l'Ajuntament de Palma. Terrassa argumentà que aquesta desviació pressupostària, que d'altra banda entra dins la normalitat en obres de gran envergadura, es deu a la complexitat de les obres desenvolupades als carrers i carrerons del centre de Palma que han fet augmentar el cost final d'aquest projecte de recollida pneumàtica.

Un altre dels fets que ha fet encarir considerablement la instal·lació d'aquest nou servei ha estat la modificació que patí la central de recollida pneumàtica a la costa del Gas, i la posterior construcció i manteniment de la zona verda ajardinada creada damunt de la mateixa central.

Així, dels 23 milions d'euros que ha costat tot el pla, uns 2,8 han estat aportats per consorci del pla Mirall, mentre que uns 15,3 han arribat gràcies a les subvencions del Fons de Cohesió europeu. La diferència serà sufragada per les arques municipals des de l'empresa Emaya.

A la sessió plenària, l'equip de govern municipal del PP descartà la petició veïnal del barri de Son Gotleu perquè Cort hi dugui a terme un pla especial de reforma interior. La Plataforma d'Entitats de Son Gotleu ha manifestat, en relació a la decisió de Cort, a considerar que aquest pla integral és absolutament necessari «i aquest fet demostra que els responsable de l'Ajuntament desconeixen la barriada».

D'altra banda, el ple aprovà de manera definitiva la divisió territorial del terme municipal de Palma en cinc districtes: Centre, Ponent, Llevant, Platja de Palma i Nord. A més, també es donà via lliure a la modificació inicial del Pla General d'Ordenació Urbana per ubicar al Polígon de Llevant la futura seu del recinte firal, i a la modificació del PGOU de Sant Joan de Déu, al Coll d'en Rabassa, per ubicar-hi el nou edifici de les oficines de Gesa en compliment amb el conveni de façana marítima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris