algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

EU-EV denuncia la consellera Cabrer per un presumpte delicte de prevaricació

L'acusen de permetre una edificació a Bunyola que envaeix el domini públic

67914

Els portaveus d'EU-EV, Marilena Tugores i Miquel Àngel Llauger, ahir a Bunyola.

P.A.M.
La coalició EU-EV ha interposat una denúncia contra la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, davant de la Fiscalia Anticorrupció per un presumpte delicte de prevaricació.

Tant Marilena Tugores (EU) com Miquel Àngel Llauger (EV) argumenten que la Conselleria presidida per Cabrer donà llum verda perquè la constructora El Nido S.L. conclogués les obres del complex residencial Sa Saboneria, sabent que l'execució del projecte immobiliari implicava la usurpació de terrenys de domini públic ocupant i desmuntant el talús que sosté les vies del tren de Sóller al seu pas per Bunyola a fi de contruir el mur del jardí d'un dels habitatges.

En la seva denúncia els portaveus d'EU-EV assenyalen que el 31 de maig de 2004 Cabrer dictà una resolució «injusta i contrària» a la legislació sobre domini públic mentre n'anul·lava una altra dictada el 22 de maig de 2003 per l'anterior conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, en el qual, basant-se en un informe tècnic redactat per la topògrafa Cristina Viana, s'acordava la paralització de les obres i la demolició de les construccions que encara envaeixen el domini públic.

Segons Tugores i Llauger, Cabrer intentà justificar l'anul·lació de la resolució dictada per Quetglas basant-se en dos raonaments que els de EU-EV titllen d'«erronis»: l'autorització municipal per executar les obres i l'acatament de la Llei a l'hora d'establir la distància preceptiva entre les vies del tren i el bloc d'habitatges.

Tugores i Llauger rebateren la primera argumentació sostenint que si bé els promotors comptaven amb la llicència urbanística expedida per l'Ajuntament de Bunyola, no comptaven amb l'autorització expressa i preceptiva d'Obres Públiques. Quant a la segona, EU-EV recordaren que la legislació fixa «clarament» que el mesurament de la distància obligatòria de 5 metres no ha d'efectuar-se des de l'encreuament de les vies del tren, sinó des de l'aresta exterior del talús.

Per la seva banda, fonts de la Conselleria restaren importància a la denúncia manifestant que el cas de Sa Saboneria «és un cas tancat». Les mateixes fonts assenyalaren que, a causa de les denúncies cursades per diversos particulars, Obres Públiques el 2003 dictà una resolució que obligava a suspendre les obres, tanmateix, el gabinet de Mabel Cabrer també advertí de l'existència d'una altra resolució favorable a l'execució definitiva de la promoció urbanística. «En conseqüència», sosté Obres Públiques, «la fiscalia ha aixecat la suspensió de les obres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris