muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Els alumnes de l'escola aprenen a compartir els llibres de text any rere any

L'escola pública fou pionera de la implantació del fons de texts

Des de fa nou anys funciona al col·legi públic Sant Bartomeu d'Alaró una curiosa iniciativa coneguda com a fons de llibres, que permet als alumnes de l'escola compartir els mateixos llibres any rere any sense la necessitat que els pares hagin de desembutxacar a principis de curs una important quantitat econòmica amb la compra dels texts.

L'escola d'Alaró fou pionera amb aquest projecte, al qual s'han sumat centres escolars d'altres municipis com Marratxí i Consell amb la idea d'incentivar el bon ús dels llibres de text i el seu bon aprofitament.

El funcionament és simple. A final de curs les famílies que es volen apuntar al fons de llibres han d'aportar 66 euros per un fill o filla, 114 euros si són dos fills i 156 euros en cas que se'n beneficiïn tres fills. Aquests diners es destinen a la reposició de llibres vells, que el propi centre compra.

Així mateix, es procura deixar un romanent en previsió de les possibles noves matrícules o per al fons de llibres del pròxim curs. A proposta de la comissió i amb l'aprovació del Consell Escolar es podria utilitzar per a la compra de diccionaris, atles o llibres per a la biblioteca. La directora del centre, Maria Xamena, valora molt positivament la iniciativa: «Procuram que els escolars forrin els llibres i si els han subratllar els deim que ho facin en llapis; així aprenen a conservar-los».

«Hi ha un consum responsable i es fomenta la reutilizació i així els pares poden invertir amb altres temes educatius perquè el llibre de text és necessari, però no és l'única eina educativa», afegí Xamena.

L'òrgan regulador del fons de llibres és la comissió del Consell Escolar del Centre, formada per dos pares, un dels quals és l'administrador i un mestre (en aquest cas la directora). Els llibres en règim de préstec als alumnes queden en dipòsit a l'escola a final de curs. En cas d'haver de realitzar activitats de recuperació durant l'estiu es podrà perllongar el préstec fins al mes de setembre.

Es demana la gratuïtat dels llibres de text, però mentrestant això no arriba l'escola pública d'Alaró ha optat per aquesta estratègia, que permet que tot l'alumnat pugui tenir els llibres més adequats a les seves necessitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris