nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Polèmica designació de l'instructor de l'expedient del batle Amer

ALM diu que el ponent ha de ser membre del PP per donar «pluralitat»


Si la unanimitat i el bon enteniment permeteren que la junta de portaveus reunida dimecres donàs llum verda a la incoació de l'expedient per a la proclamació com a fill il·lustre del darrer batle republicà assassinat, Antoni Amer; ahir la designació del ponent i del fiscal que portaran l'expedient del batle Garanya tornaren a encetar la polèmica. Després d'un seguit de discrepàncies, s'acordà designar el regidor popular Jaume Darder com a ponent o instructor i l'edil nacionalista, Margalida Capó, com a fiscal.

Tot l'enrenou vingué de la designació de l'instructor de l'expedient. Inicialment, el PP proposà al portaveu d'ALM-UM, Miquel Riera, com a ponent per defensar els mèrits del batle republicà assassinat. No obstant això, el grup majoritari a l'oposició entén que l'instructor ha de ser un membre del PP. De fet, ahir ALM-UM registrà una proposta formal a l'Ajuntament perquè «sigui un regidor del grup popular, com a grup majoritari de l'equip de govern, l'instructor de l'expedient, atesa la condició de membre de l'oposició de la fiscal, i per tal de donar la pluralitat i la imatge de consens institucional que trobam que pertoca a la instrucció d'un expedient d'aquestes característiques».

Més encara, el partit liderat per Miquel Riera va manifestar, en paraules de la seva portaveu, Catalina Julve, que «no tenim cap problema a assumir les responsabilitats institucionals, contràriament al PP, que ha divagat molt en tot el procés per a la declaració de fill il·lustre del batle Amer». Dins tot aquest enrenou, fonts properes a la junta local del PP han confirmat a aquest diari que el suport del batle Antoni Pastor a la declaració de fill il·lustre ha obert una important divisió interna dins el partit conservador de Manacor. Hi ha un sector molt reticent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris