nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

«La meva única obsessió era que les nines me mostrassin la roba interior»

Sebastià Pol va reconèixer en el judici ser l'autor de nombrosos abusos sexuals a menors

70436

Abans de començar la sessió, Sebastià Pol es mostrava capbaix i abatut.Fotos:A.S./E.L.V.

«No necessitava excitar-me prèviament per estar amb les nines i mai les he amenaçat ni violat, però quan fumava haixix sentia una veu que m'ordenava anar a veure les seves peces de roba interior».

Aquesta fou part de la declaració de Sebastià Pol, anomenat «el sàdic de l'ascensor» i que va ser jutjat ahir a l'Audiència Provincial de Palma per respondre d'11 delictes d'agressió sexual, tres més en grau de temptativa i un més d'abusos sexuals, comesos presumptament entre el anys 2000 i 2003. A l'interrogatori, Pol va reconèixer haver participat en 8 dels 12 assalts que se li imputen, encara que especificà que mai va cometre agressions sexuals sinó simples abusos, ja que, segons ells, les víctimes acceptaven les seves peticions «voluntàriament».

En diverses ocasions apuntà que la idea sorgí mentre passejava el seu ca o quan es dirigia amb moto cap els salons recreatius d'un centre de lleure palmesà i, en un semàfor, veia les joves passejant pel carrer i es començava a demanar «de quin color durien les peces de roba». A continuació començava a seguir les nines fins ca seva i es colava al seu portal, es posava a l'ascensor amb elles i els demanava que els ensenyàs «les peces».

Després les duia al terrat o a la sala de màquines de l'ascensor, els demanava que es despullassin i les sotmetia a tocaments. Tanmateix, fins en tres ocasions els abusos inclogueren un intent de violació. En aquests tres casos, l'acusat assegurà que mai va intentar penetrar-les i que es limitava a «bavejar-les i grapejar-les».

D'igual manera Pol negà anar armat o amenaçar les seves víctimes, tal com afirmava la fiscal. Quan el seu advocat li demanà per la raó que el movia a cometre aquests actes, Pol es tapà les orelles amb les mans, es posà a plorar i va seure en un banc.

A continuació, indicà que als cinc anys va sofrir un «trauma» quan va veure un dels seus oncles «grapejant» la seva germana. Més tard, als 15 anys, assegurà que va ser violat i que això va augmentar encara més el seu desequilibri. L'acusat, que actualment té 44 anys d'edat, ja fou condemnat a 69 anys de presó en 1990 per 16 delictes més d'abusos i violacions, encara que només arribà a complir 13 anys de presó.

El judici d'ahir comptà amb una notable presència de mitjans de comunicació locals i estatals, que estaven pendents d'una petició que finalment no va tenir lloc. L'advocat de Pol, Juan Carlos Rebassa, sol·licitarà al Tribunal que el seu client sigui sotmès a una castració química, independentment del dictamen judicial. Segons Rebassa, el cost del tractament hauria de córrer a càrrec de l'Estat, en una opció que només té un precedent a Espanya, quan fa uns mesos un advocat de Ciudad Real sol·licità aquesta mesura per al seu client, encara que li fou denegada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris