nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Més de la meitat dels alumnes de la UIB voldrien ser funcionaris

Així mateix, el 98% dels universitaris balears aspira a treballar a compte d'altri

74302

Devers set de cada deu alumnes de la UIB admeten que estudien per millorar les seves expectatives laborals.

Més de la meitat dels universitaris desitjarien, una vegada acabats els seus estudis, ocupar un lloc de feina a la mateixa institució o com a funcionaris a l'Administració Pública. Així es desprèn d'un estudi elaborat per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), que la Fundació Universitat-Empresa utilitza per palesar l'escassa actitud emprenedora dels alumnes de la UIB.

El 71% dels estudiants universitaris expressen que la motivació principal a l'hora de cursar una carrera és la de millorar les seves expectatives laborals, segons l'esmentat estudi d'ANECA. De fet, la realitat estadística local ens diu que el 98% dels estudiants de la UIB aspira a fer feina a compte d'altri, mentre que només dos de cada cent manifesten clarament un esperit emprenedor.

El director de la Fundació Universitat-Empresa (FUE), Miquel Carrió, confirmà la tendència recollida per l'Agència Nacional d'Avaluació. «Entre un 60% i un 70% dels universitaris de Balears volen fer feina a la UIB, com a docents o investigadors, o a l'empresa pública», assegurà Carrió, qui manifestà que «cal fer molta de feina per motivar els alumnes cap al món empresarial amb cert esperit emprenedor».

Per aquest motiu, el responsable de la FUE recordà que «des de la Fundació disposam d'un servei permanent d'assessorament per la creació i consolidació d'empreses. Es tracta d'un instrument amb el qual pretenem aportar el nostre granet d'arena al desenvolupament del caràcter emprenedor». Així, la FUE col·labora estretament amb l'Associació Joves Empresaris de les Balears.

Precisament, aquesta entitat treballa conjuntament amb la UIB en la creació d'una plataforma per l'autoocupació, coordinada i consensuada, amb presència d'institucions i patronals. L'objectiu és fer aflorar els potencials joves empresaris de la Comunitat. Ara mateix, només el 2 per cent dels universitaris expressa clarament un caràcter emprenedor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris