algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Experts de Madrid investiguen per què cremà tan ràpid el cotxe amb la nina

Les dues principals hipòtesis són que un aerosol va prendre o una pana elèctrica

J.J./M.T. Palma.
Experts de la Guàrdia Civil de Madrid estan col·laborant amb la Policia Judicial de Palma en la investigació de l'incendi del cotxe de Palmanova on morí carbonitzada la nina de 3 anys Estefanía Bosch Palacios.

Una de les prioritats del personal especialitzat del laboratori de la capital és determinar per què cremà amb tanta rapidesa l'interior del Renault Clío i si hi hagué algun tipus de substància accelerant. En aquest sentit, fonts judicials afirmaren ahir que existeixen dues hipòtesis principals per explicar el succeït al carrer Pere Miquel Marqués. La primera és que el foc s'expandí amb inusitada celeritat per la presència d'aerosols o d'una colònia a la part davantera del cotxe. La segona apunta a una pana elèctrica al turisme, localitzat a prop de la ràdio. Tanmateix, la investigació és complexa i s'avança lentament.

Antiguitat
El Renault 1837-BNG tenia uns dos anys d'antiguitat i Evangélica Palacios, la mare de la víctima, l'havia conduït el matí de la tragèdia. Havia realitzat unes compres en el terme de Calvià i l'aparcà davant de ca seva, amb la intenció de descarregar unes bosses i dues botelles de butà. La nina romangué tancada al cotxe, però no a la cadira especial per a nins ancorada a la part posterior, sinó al seient davanter, al costat del volant.

No és clar si quan la mare es baixà Estefanía ja era en aquell seient, o si es deslligà després i passà a la part davantera. Sigui com fos, les tasques de la progenitora duraren pocs minuts (no pas més de cinc) i fou precisament en aquell moment quan el turisme quedà envoltat en flames. Avui al matí està previst que els forenses practiquin l'autòpsia a la petita, per determinar les circumstàncies de la mort.

Autòpsia
L'examen permetrà concretar si la menor morí carbonitzada o si ho féu asfixiada pel fum. Avui també és molt probable que els agents de Palma que porten el cas s'entrevistin a la Comandància del carrer Manuel Azaña amb la mare de la nina, que igual com el pare rep assistència psicològica per afrontar el drama.

La terrible mort d'Estefanía ha commocionat els veïns de Palmanova. La seva família és molt coneguda a Calvià i dissabte, quan es conegué l'ocorregut al carrer Pere Miquel Marqués, els residents quedaren tremendament impactats.

També en la Guàrdia Civil, la policia i els bombers el cas d'Estefanía ha causat una impressió molt profunda: «Feia molt que no vèiem una cosa tan dura», reconegué un dels funcionaris que hi va intervenir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris