muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Centenars de fidels commemoren la mort de la Beata Francinaina

El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, presidí la multitudinària missa

LL.PLANAS.Sencelles.
«Visca la Beata!». Aquest crit popular una vegada acabada la missa presidida pel bisbe Jesús Murgi provocà els aplaudiments dels centenars de fidels, tant de Sencelles com de la resta de Mallorca, que acudiren ahir a l'acte central de les celebracions per commemorar el 150è aniversari de la mort de la Beata Francinaina, coneguda popularment en el seu poble com la «Tia Xiroia».

En les seves paraules dirigides als fidels, el bisbe de Mallorca manifestà que «quan precisament avui es compleixen 150 anys de la seva mort, la Beata Francinaina segueix sent un referent molt viu tant pel poble de Sencelles com pel de Mallorca», destacant que «fou un exemple d'entrega personal per servir els altres, d'una forma senzilla, humil i sacrificada». A les pregàries, es demanà la canonització de sor Francinaina «perquè la seva vida pugui ser un exemple de santedat».

La gran quantitat de fidels de Sencelles i vinguts d'altres indrets de l'illa demostrà la gran devoció que hi ha per aquesta Beata tant al seu poble com a tot Mallorca. El nombrós públic present a la missa va provocar que molts de fidels haguessin de quedar fora del temple durant la celebració.

Les autoritats estigueren representades pel batle de Sencelles, Antoni Ferrer; la consellera de Presidència del Govern, Rosa Puig; la vicepresidenta del Consell, Dolça Mulet; i diversos batles i representants de municipis de Mallorca, entre els quals es trobava la batlessa de Palma, Catalina Cirer. També hi fou present el president de S'Institut de Serveis Socials de Mallorca, Antoni Serra.

Una vegada acabada la missa els actes continuaren amb una visita al convent de les Germanes de la Caritat que fundà la pròpia Beata.

Els diferents actes de caire religiós, cultural i festiu per commemorar la mort de la Beata Francinaina continuaran fins al 18 de setembre d'enguany, sempre sota l'organització de l'associació de fidels de Sencelles «Tia Xiroia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris